Ga naar hoofdinhoud

VIDEO’S – Safety trucks bij Volvo dealers

Alle Volvo-dealers van Nederland hebben sinds kort een demotruck staan met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen. Deze safety trucks worden door de dealers ingezet als klantendemo. De safety trucks zijn opvallend geel en bestickerd met testdummies. De speciale aflevering vond plaats bij TÜV Rheinland TNO Automotive International in Helmond.

Volvo Safety Demo“Veiligheid is al sinds 1927 een van Volvo’s kernwaarden en sindsdien hebben wij ons onophoudelijk gecommitteerd om een zo hoog mogelijke veiligheid voor onze klanten, chauffeurs en medeweggebruikers te kunnen leveren. “zegt Charles Engelaar, manager marketing en communicatie bij Volvo Truck Nederland.

Naast aandacht voor passieve veiligheid – het beperken van letsel bij ongevallen – richt Volvo zich op actieve veiligheid – het voorkomen van ongevallen door middel van bijvoorbeeld opleidingen en technieken. Al meer dan 40 jaar doet Volvo’s Accident Research Team onderzoek naar verschillende oorzaken van ongevallen en hoe deze te voorkomen. Het Accident Research Team benadrukt het belang van de chauffeursomgeving en rijhouding. Zicht, lawaai, trillingen en het klimaat in de cabine hebben meer invloed op de veiligheid dan men in eerste instantie verwacht.

Naar aanleiding van conclusies uit verschillende onderzoeken, richt Volvo zich de laatste jaren steeds meer op technieken die ongevallen kunnen voorkomen. “De strategie van Volvo is om het rijden voor chauffeurs te vereenvoudigen, niet om hun verantwoordelijkheid voor het rijden over te nemen,” aldus Engelaar.

Volvo Safety Demos op een rij

De safety trucks worden door de Volvo-dealers ingezet als klantendemo. Klanten kunnen een proefrit maken met de nieuwe demo om zo alle veiligheidssystemen te ervaren. Dealerdirecteur Jos Bot van Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens is erg blij met de nieuwe trucks: “De safety demo’s zijn voor ons een perfecte manier om de veiligheidssystemen te laten zien. De educatieve animaties die Volvo heeft gemaakt, zijn prachtig, maar de beleving van de klant bij dit soort technieken is essentieel. In een omgeving, met veel drukte en verkeer kunnen wij natuurlijk pas echt tonen hoe goed de systemen functioneren.”

De safety trucks zijn voorzien van de volgende systemen:

Adaptive Cruise Control. Door dit systeem past de vrachtwagen zich automatisch aan de verkeerstroom aan. De truck behoudt een constante tijdsafstand ten opzichte van het voorliggende voertuig. Het systeem waarschuwt de chauffeur wanneer de afstand kritiek wordt en de wielremmen worden geactiveerd wanneer de afstand gevaarlijk is.

 

Lane Keeping Support. Dit radarsysteem helpt de chauffeur de truck op de juiste baan te houden door de wegbelijning te controleren en geeft een waarschuwing wanneer de chauffeur de wegbelijning raakt.

Driver Alert Support. Indien het rijpatroon als onregelmatig wordt gezien, krijgt de chauffeur een waarschuwing in de vorm van een geluidssignaal en een tekstbericht. Indien het onregelmatige patroon voortduurt, wordt de chauffeur geadviseerd te stoppen.

Electronic Stability Program (ESP). Het ESP-stabiliteitssysteem van Volvo heeft al meerdere malen een beslissende rol gespeeld in rijsituaties waarbij de chauffeur de controle over het voertuig dreigde te verliezen. Het systeem voorkomt het risico van het kantelen van vrachtautocombinaties. Deze optie was tot voor kort alleen beschikbaar voor trekkers. Volvo is de eerste truckfabrikant ter wereld die dit systeem aanbiedt voor 6×2 bakwagens. ESP is daarmee ook beschikbaar voor trekkers met meerdere trailers en daardoor ideaal in het Europese Modulaire Systeem of LZV.

Lane Changing Support. Een veelvuldige oorzaak van ongevallen met vrachtwagens is verminderd zicht. Dode hoeken, bochten, duister en slecht zicht verminderen de controle van de chauffeur. In bepaalde situaties is daardoor een extra oog nodig, bijvoorbeeld bij het wisselen van rijstrook. Volvo’s nieuwe Lane Changing Support levert dit extra oog. Een radarsensor helpt de chauffeur om andere voertuigen in de dode hoek aan de passagierszijde te detecteren. De chauffeur wordt gewaarschuwd door een lichtsignaal en een luider geluid van de richtingaanwijzer.

Cornering Lights. Statische bochtverlichting verlicht automatisch de weg wanneer de chauffeur een bocht draait. Wanneer het knipperlicht wordt ingeschakeld, gaat een extra lamp in de koplamp aan, die zijwaarts schijnt. Hierdoor heeft de chauffeur in het donker een beter zicht op voetgangers, fietsers en objecten in de bocht.

Regensensor. Ruitenwissers komen automatisch in actie bij regen en passen zich automatisch aan voor een beter zicht. De gevoeligheid van de wissers is regelbaar door de chauffeur.

Daarnaast zijn er nog Security Service en Chauffeurstrainingen. Security Service helpt de chauffeur in geval van nood om snel de locale politie in te schakelen. Volvo’s chauffeurstrainingen komen tegemoet aan de nieuwe EU-richtlijn met betrekking tot nascholing van beroepschauffeurs die in maart 2009 in Nederland in werking is getreden. De trainingen geven chauffeurs tips en praktijkvoorbeelden waarmee zij leren nog behoedzamer en zorgvuldiger te rijden zodat ze bij minder ongevallen betrokken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer