Volkswagen maakt van Lissabon IT-hoofdstad • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen maakt van Lissabon IT-hoofdstad

De Volkswagen-groep versterkt zijn internationale IT-competentie. In de toekomst zal de Portugese hoofdstad Lissabon daarin een sleutelrol spelen. In Lissabon ontwikkelt de Volkswagen Group een softwareontwikkelcentrum voor Volkswagen Group IT en MAN Truck & Bus AG. Op middellange termijn zullen ongeveer 300 IT-specialisten, met name software-engineers, webontwikkelaars en UX-ontwerpers, in de nieuwe faciliteit gaan werken. Ze concentreren zich op de ontwikkeling van cloudgebaseerde softwareoplossingen voor de verdere digitalisering van bedrijfsprocessen binnen de Groep en voor connected voertuigen.

Fernando Medina, burgemeester van Lissabon, zegt: “In Lissabon bouwen we aan een levend innovatief ecosysteem, waar grote geesten hun creativiteit kunnen ontwikkelen in de wetenschap dat ze welkom zijn, toegang hebben tot een hoge levenskwaliteit en deel kunnen uitmaken van een innovatieve technologie en creativiteit. De komst van dit digitale centrum naar Lissabon is de erkenning van dit werk en zal ons zeker helpen onze groeiende economie te versterken, talent te behouden en gespecialiseerde banen te creëren in de digitale en mobiliteitsgebieden van de toekomst. We zijn erg blij om deel uit te maken van de volgende generatie oplossingen voor Volkswagen Group.” Martin Hofmann, CIO van de Volkswagen Group: “We willen hooggekwalificeerde, zeer gemotiveerde IT-specialisten in Portugal werven. Ons nieuwe software-ontwikkelingscentrum in Lissabon zal een belangrijke volgende stap zijn. We dragen het succesverhaal van onze Berlijnse digitale laboratoria over aan Portugal: spannende taken combineren met de meest geavanceerde, flexibele werkmethoden van de IT-scene. ”

Stephan Fingerling, MAN’s Chief Information Officer:  “We gaan geleidelijk aan weg van een fabrikant van bedrijfsvoertuigen met een focus op hardware om een ​​leverancier van duurzame en intelligente transportoplossingen te worden. Digitale diensten spelen een belangrijke rol bij deze transformatie. We bieden al een breed scala aan online diensten aan voor vrachtwagens in de vorm van RIO en MAN DigitalServices. Sinds 2017 hebben onze klanten standaard toegang tot de bijbehorende cloudservices met elke nieuwe MAN-truck in Europa. Het nieuwe IT-centrum in Lissabon zal ons aanzienlijk verder brengen op deze reis. ”

De Volkswagen-groep is al meer dan 25 jaar een sleutelelement in de Portugese economie. Volkswagen Autoeuropa, de grootste autofabriek in het land, is gevestigd in Palmela met een personeelsbestand van ongeveer 5.900 mensen en produceert de geheel nieuwe T-Roc, de Volkswagen Sharan en de SEAT Alhambra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer