Volta schroeft Meritor eAxle onder Zero • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta schroeft Meritor eAxle onder Zero

Volta Trucks, dat met haar elektrische Zero een plekje wil veroveren op de markt voor distributietrucks, voorziet de aandrijflijn van haar truck van de eAxle van Meritor.

Volgens Volta is de Zero de eerste bedrijfsauto in Europa die de eAxle gaat gebruiken. De achterwielen van de Zero zullen worden aangedreven door de elektrische as. Meritor levert een aslichaam inclusief een elektrische motor, transmissie en achteras. De volledig elektrische, geïntegreerde 14Xe-aandrijflijn voor middelzware en zware bedrijfsvoertuigen is lichter en efficiënter dan een conventionele elektrische motor en asconfiguratie, en biedt daardoor een grotere actieradius. Hij biedt ook voordelen voor het laadvolume doordat er ruimte vrijkomt tussen de chassisrails om de veiligst mogelijke plaats te bieden voor de accupakketten van het voertuig. 

“Meritor is verheugd om met Volta Trucks samen te werken om elektrische trucks op de Europese markt te brengen. Onze expertise en investeringen in geavanceerde technologieën hebben het mogelijk gemaakt om klanten zoals Volta Trucks, oplossingen te bieden om aan hun elektrificatiebehoeften te voldoen”, aldus Ken Hogan, senior vice president en president van Meritor, Truck, Europa en Azië-Pacific.

Rob Fowler, Chief Executive Officer van Volta Trucks, voegde hieraan toe: “De bevestiging van de strategische leverancier voor de elektrische aandrijflijn is een volgende belangrijke mijlpaal op onze weg naar de productie van de Volta Zero. Als pionier en innovator in dit onontgonnen gebied van de elektrische voertuigenmarkt, is het voor ons van het grootste belang om ervaren leveranciers van wereldklasse te selecteren die onze ambitie en waarden delen. Het eerste gebruik van Meritor’s revolutionaire eAxle in een Europees bedrijfsvoertuig is een uitstekend voorbeeld van onze vooruitstrevende productontwikkeling en leveranciersselectiestrategie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer