Ga naar hoofdinhoud

Is een doorstart mogelijk voor Volta Trucks?

Groot was de verbazing afgelopen week toen het Zweedse Volta Trucks bekendmaakte het eigen faillissement aan te vragen. Dat had niemand verwacht van het techbedrijf waar miljardair Carl-Magnus Norden aan de wieg stond. Nu zijn er geluiden over een mogelijke doorstart, zo meldt Reuters.

Het management van Volta Trucks is dringend op zoek naar een koper om het bedrijf uit de ondercuratelestelling te halen en te helpen de opstart naar massaproductie te voltooien. “We waren 30 dagen verwijderd van productie”, aldus een bron tegen Reuters, eraan toevoegend dat de startup in totaal zo’n 460 miljoen euro had opgehaald bij investeerders.

Het management en de curatoren van Volta Trucks hebben naar verluidt van 10 tot 20 investeerders aanbiedingen gehad om het bedrijf over te nemen. Geïnteresseerde investeerders kunnen zich nog altijd melden bij Volta Trucks.

Niet alleen Volta Trucks heeft het zwaar. Reuters maakt ook bekend dat het Britse Tevva een nieuwe fusiepartner heeft gevonden nadat een eerder samengaan met ElectraMeccanica niet doorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer