Ga naar hoofdinhoud

Volta Trucks start serieproductie Volta Zero

Volta Trucks is gestart met de serieproductie van de 16-tons elektrische Volta Zero. De trucks worden geproduceerd bij het Oostenrijkse Steyr Automotive, contractpartner van Volta Trucks voor productie.

Na de diverse prototypes voor ontwerpverificatie en productievalidatie die in 2022 zijn gebouwd, rollen nu de eerste in serie geproduceerde vrachtwagens voor klanten van de band. De eerste reeks vrachtwagens wordt gebruikt voor het Volta Zero Driving Experience-programma. Deze praktijktest, waarbij klanten een vrachtwagen voor een langere periode te leen krijgen, stelt wagenparkbeheerders in staat om te leren hoe ze de elektrische distributietruck in hun dagelijkse operatie kunnen integreren.

Na de start van de productie ondergaan de eerste trucks ingrijpende kwaliteitsborging en tests, waarna de eerste trucks die door klanten zijn besteld naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden afgeleverd.

Volta Trucks ontving de Oostenrijkse minister van Klimaatactie, Milieu, Energie, Mobiliteit, Innovatie en Technologie, Leonore Gewessler, vorige week in de fabriek in Steyr. Ze was getuige van de laatste voorbereidingen voor de belangrijke mijlpaal: de productiestart van de elektrische Volta Zero.

“Met de komst van de Volta Zero worden hier in Steyr vanaf nu moderne, klimaatvriendelijke, elektrische vrachtwagens gemaakt. Dit laat wel zien dat er enorme kansen liggen voor Oostenrijk en Europa op het gebied van e-mobiliteit. Beter voor het klimaat, meer kwaliteit van leven in onze steden en toekomstbestendige banen. Ik ben er echt trots op dat deze productie nu in Oostenrijk plaatsvindt. Bedankt voor dit kijkje in het indrukwekkende werk dat Volta Trucks hier doet”, aldus minister van Klimaatbescherming Leonore Gewessler na haar bezoek.”

De contractfabriek van Volta Trucks is eigendom van Steyr Automotive. Na een uitgebreid aanbestedingsproces werd Steyr Automotive in augustus 2021 aangesteld op basis van de uitgebreide ervaring met productie van vrachtwagens, de al bestaande productiefaciliteiten en daarmee de mogelijkheid zeer snel te starten met serieproductie. Steyr Automotive heeft meer dan 100 jaar ervaring in de productie van bedrijfswagens.

Steyr Automotive heeft een capaciteit van maximaal 14.000 voertuigen per jaar voor Volta Trucks gereserveerd. De productievolumes worden de komende jaren verder opgevoerd om deze capaciteit optimaal te benutten. Hiermee creëert de productie van de Volta Zero mogelijk meer dan 700 banen en naar schatting nog eens 2.000 banen in de toeleveringsketen.

Medeoprichter en Chief Manufacturing and Logistics Officer van Volta Trucks, Kjell Walöen, zei: “De eerste echte Volta Zero die hier bij Steyr op de productielijn gaat, is de belangrijkste mijlpaal die wij tot nu toe hebben bereikt. In slechts 2,5 jaar – minder dan de helft van de tijd die bestaande vrachtwagenfabrikanten nodig hebben – zijn we van concept, via engineering, ontwikkelings- en kwaliteitsfasen nu al aangekomen bij de productiestart van de definitieve vrachtwagens die door klanten zullen worden ingezet. Wij gaan daarmee onze stedelijke omgevingen veiliger en duurzamer maken. Het toonaangevende tempo van Volta Trucks is een concreet bewijs van de zeer bekwame en gedreven professionals binnen ons bedrijf en onze contractpartners; het hele team is enorm trots op deze mijlpaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer