Ga naar hoofdinhoud

Volta Trucks vraagt faillissement aan

Het sprookje van Volta Trucks, met elektrische distributietrucks met een centrale zitplaats voor de bestuurder, is voorbij. Het bedrijf laat in een verklaring weten in thuisland Zweden faillissement aan te vragen. Andere landen zullen volgen.

“Volta Trucks heeft in 2019 vanuit niks veel bereikt en een revolutie ontketend op het gebied van bedrijfsvoertuigen voor een duurzame toekomst. We creëerden ’s werelds eerste speciaal gebouwde volledig elektrische truck van 16 ton, inclusief een uniek cabine- en chassisontwerp, dat zou hebben bijgedragen aan het koolstofvrij maken van het milieu en de gezondheid, veiligheid en luchtkwaliteit van stedelijke centra zou hebben verbeterd. Tijdens de pilot in vijf landen in Europa ontvingen we fantastische feedback, die leidde tot een sterke keten van gerenommeerde klanten die onze Volta Zero Trucks in hun wagenpark wilden introduceren”, schrijft de Raad van Bestuur in een online verklaring. TTM.nl reed vorig jaar nog voor het eerst in de Volta Zero.

“Echter, zoals alle scale-ups in de EV-productiesector, is Volta Trucks onderweg met uitdagingen geconfronteerd. Het recente nieuws dat onze acculeverancier (Proterra) het faillissement heeft aangevraagd, heeft een aanzienlijke impact gehad op onze productieplannen. De onzekerheid bij onze batterijleverancier heeft ook een negatieve invloed gehad op ons vermogen om voldoende kapitaal aan te trekken in een toch al uitdagende omgeving voor het aantrekken van kapitaal voor spelers in elektrische voertuigen. Met diepe en oprechte spijt heeft de Raad van Bestuur daarom de moeilijke beslissing genomen om stappen te ondernemen en een faillissementsprocedure in Zweden aan te vragen. De belangrijkste handelsentiteit van de Groep, Volta Trucks Limited, zal binnenkort faillissement aanvragen in Engeland, waarbij insolventiepraktijken van Alvarez & Marsal worden verwacht. Andere entiteiten van de Groep zullen binnenkort ook een insolventieprocedure aanvragen in de betreffende jurisdicties.”

“De Raad van Bestuur heeft deze koers niet gemakkelijk of lichtvaardig gekozen en is zich volledig bewust van de aanzienlijke impact die dit zal hebben op het toegewijde personeel van de organisatie, evenals op klanten en partners. We willen het Volta Trucks team oprecht bedanken en zijn ongelooflijk trots op hun baanbrekende werk om zo’n innovatief nul-emissie bedrijfsvoertuig te leveren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer