Volta Trucks weg van de winter • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta Trucks weg van de winter

Volta Trucks heeft zijn veeleisende wintertestprogramma afgerond; het vond plaats in de buurt van de poolcirkel in het noorden van Zweden. Het testprogramma voor koude weersomstandigheden maakte deel uit van een streng regime van voertuigtests om ervoor te zorgen dat de Volta Zero, die volledig elektrisch is, de hoogste niveaus van kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zal leveren wanneer later dit jaar de serieproductie van voertuigen met klantspecificatie van start gaat.  

De ingenieurs van Volta Trucks evalueerden een groot aantal technische aspecten van het voertuig in enkele van ’s werelds zwaarste omstandigheden. Dit omvatte de voorconditionering en de thermische stabiliteit van de batterij, het thermische comfort van het interieur, het ontdooien en ontwasemen van de cabine, evenals de tractie met verschillende niveaus van grip en het aantal afgelegde kilometers met verschillende ladinggewichten, en dit alles bij temperaturen tot -30 graden Celsius. 

Om de Volta Zero in een toonaangevend tempo af te leveren, maakt het Vehicle Development team van Volta Trucks gebruik van de modernste hulpmiddelen om te zorgen voor consistentie en communicatie bij meerdere gelijktijdige testactiviteiten. Informatie en verbeteringen van de verschillende testteams en -locaties worden onmiddellijk vastgelegd en gecentraliseerd, en vervolgens in real time uitgerold naar de andere testomgevingen om het ontwikkelingsproces te versnellen.

Ian Collins, Chief Product Officer van Volta Trucks, bevestigde de succesvolle afronding van de koudweertests: “De voltooiing van ons wintertestprogramma is een nieuwe belangrijke mijlpaal op weg naar de start van de productie van de Volta Zero. Bij de ontwikkeling van ’s werelds eerste speciaal gebouwde volledig elektrische middelzware truck komen we voor het eerst veel uitdagingen tegen. We moeten die uitdagingen snel begrijpen en oplossen om het voertuig op de markt te krijgen in het tempo dat onze klanten eisen. Het is onwaarschijnlijk dat klanten in onze introductiemarkten Londen en Parijs met dergelijke omstandigheden te maken zullen krijgen, maar we moeten het voertuig tot het uiterste drijven om ervoor te zorgen dat we het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen leveren vanaf de allereerste voertuigen die voor klanten worden geproduceerd.”

De Volta Zero is het eerste speciaal ontworpen volledig elektrische bedrijfsvoertuig met een gewicht van 16- ton ter wereld, bestemd voor logistieke toepassingen in steden, waarmee de negatieve gevolgen voor het milieu van bezorging van vracht in het centrum van steden worden beperkt. De Volta Zero is van meet af aan ontworpen als volledig elektrische vrachtwagen met een bereik van 150 – 200 km. Tegen 2025 is daarmee naar schatting 1,2 miljoen ton aan CO2 geëlimineerd.

Veiligheid staat voorop bij Volta Trucks, gegeven de ambitie van het bedrijf om de veiligste vrachtwagens voor onze steden te produceren. De Volta Zero is vanaf het begin ontworpen als een elektrisch voertuig en dat maakt een grote verandering mogelijk in de veiligheid van voertuig, bestuurder en voetgangers. Door de verwijdering van de interne verbrandingsmotor zit de bestuurder van een Volta Zero op een centrale stoel en veel lager dan in een gewone vrachtwagen. Door deze combinatie en het ontwerp van de cabine dat aan een glazen huis doet denken heeft de bestuurder een breed gezichtsveld van 220°, waardoor gevaarlijke dode hoeken tot een minimum worden beperkt. Het prototype van de Volta Zero is in september 2020, geïntroduceerd en naar verwachting worden de eerste voertuigen medio 2022, in bedrijf genomen door klanten.

In november 2021 kondigde Volta Trucks Europa’s grootste aankoop van volledig elektrische vrachtwagens aan met de bestelling van 1.470 voertuigen door DB Schenker. Dit volgde op de bestelling van Petit Forestier van 1.000 Volta Zeros. Volta Trucks heeft nu een totale orderportefeuille van ongeveer 5000 voertuigen, met een orderwaarde van circa 1,2 miljard euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer