Volvo en Scania krijgen miljard euro van EU • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo en Scania krijgen miljard euro van EU

Volvo en Scania krijgen samen 1 miljard euro aan leningen van de Europese Investeringsbank (EIB), zo meldt de Zweedse radio.

euro'sVolvo’s truckdivisie krijgt 400 miljoen euro aan leningen. Ook Scania krijgt 400 miljoen euro. Volvo’s personenautoafdeling krijgt 200 miljoen euro.

De Europese Investeringsbank heeft niet om garanties gevraagd voor de leningen aan Volvo Trucks en Scania. De Zweedse regering heeft echter verklaard zich garant te stellen voor de lening aan Volvo Cars. EIB is de investeringsbank van de EU.

Het grootste deel van het bedrag is overigens bedoeld om wagens energiezuiniger en schoner te maken. Volgens de financiële instelling van de EU zijn er nog meer leningen op komst, waardoor het totaalbedrag halverwege dit jaar kan oplopen tot 7 miljard euro. BMW, Daimler, Fiat, PSA Peugeot-Citroën, Renault, Volvo Cars, Scania en Volvo Trucks kunnen een beroep doen op het geld, aldus de EIB. 

Of de leningen daadwerkelijk besteed worden aan het doel waarvoor ze verleend worden is natuurlijk maar de vraag. Zowel Volvo als Scania hebben al diverse noodmaatregelen moeten nemen om de huidige economische crisis het hoofd te bieden. Volvo besloot vorige week één week per maand de productie van trucks stil te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer