Ga naar hoofdinhoud

Volvo FH 460 Euro 6 voor Van Ziel

Transportbedrijf Van Ziel, gevestigd in Kapel-Avezaath, heeft onlangs een nieuwe Volvo FH 460 Euro 6 Globetrotter in gebruik genomen. De truck, geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk in Culemborg, wordt vooral ingezet voor het vervoer van (petro)chemische producten en drinkwaterchemicaliën.

Van Ziel Volvo FH Euro 6Transportbedrijf Van Ziel is de laatste jaren vooral gegroeid door zich te focussen op twee verschillende kernactiviteiten. Enerzijds houdt het bedrijf zich bezig met het vervoer van (petro)chemische producten door geheel West Europa. Anderzijds kan men bij Van Ziel terecht voor het vervoer van drinkwaterchemicaliën. Hiervoor beschikt het bedrijf over diverse gecoate tankwagens die dagelijks worden ingezet om de circa 85 waterzuiveringen in Nederland te bevoorraden. De leveringen aan (drink)waterzuiveringen gebeuren geheel in lijn met de eisen zoals gesteld in de BRL-K15001 richtlijn en dat heeft op 1 mei 2013 geresulteerd in het behalen van het KIWA ATA ATD certificaat. De inzet van modern materieel in combinatie met goed geschoolde Nederlandse arbeidskrachten vormt hiervoor de basis.

Overheid

Transportbedrijf Van Ziel B.V. is gespecialiseerd in het vervoer van chemische stoffen over de weg. De onderneming streeft ernaar om de milieubelasting tot een minimum te beperken, de aankoop sluit dan ook volledig aan bij deze filosofie. Bart van Ziel, die samen met zijn broer de dagelijkse leiding heeft: “Wij zien een toenemende vraag uit de markt om zo min mogelijk milieubelastend te zijn. Zo rijden we veel voor de overheid en daar telt de CO2-footprint bij iedere aanbesteding aan mee. Het past ook bij ons bedrijf, wij streven naar een minimale milieubelasting. In dat kader zien we nu al dat de nieuwe Volvo FH aanmerkelijk minder geluid produceert dan zijn voorganger.”

De Volvo FH werd feitelijk van papier gekocht. “Wij hebben al jarenlang positieve ervaringen met de huidige Volvo FH-modellen, dit kweekt vertrouwen ten aanzien van het nieuwe model. In technologisch opzicht zijn er veel innovaties doorgevoerd en het is een prachtige auto om te zien. Belangrijk is ook onze goede relatie met Van Dijk Groep.” De nieuwe truck wordt bestuurd door Klaas van Ziel, de oprichter van de onderneming, en de eerste ervaringen zijn uitermate positief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer