Ga naar hoofdinhoud

Volvo FMX tridem voor Kloosterman

Kloosterman Transport- en Loonbedrijf uit Cuijk heeft onlangs de eerste Nederlandse Volvo FMX in ontvangst genomen. De truck werd afgeleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Groep uit Nijmegen. Het betreft een FMX met 500 pk in tridem configuratie die wordt ingezet voor het leeghalen van champignoncellen en het transport van afvalcontainers.
Volvo FMXDe nieuwe FMX tridem beschikt over een gestuurde naloopas waardoor de draaicirkel aanzienlijk korter wordt.  Het voertuig is voorzien van een Cargotec Multilift Power haakarmsysteem en uitgerust met een distributie PTO. De haakarm is hierdoor eenvoudig en bij lage snelheid continu te bedienen. Eigenaar Marc Kloosterman is blij met zijn nieuwe voertuig: “Het robuuste model van deze nieuwe Volvo FMX sprak mij meteen al aan. Bovendien is de truck erg geschikt voor het zware werk dat hij moet uitvoeren, maar toch eenvoudig in bediening. Doordat het een tridem uitvoering betreft, is de aslast goed over het voertuig verdeeld en het laadvermogen aanzienlijk verhoogd.”

De Volvo van Kloosterman is een FMX 8×4 tridem met D13C motor met 500 pk en 2500 Nm. Hij is voorzien van Volvo Engine Brake (VEB) en motorrem, en ook van extra versnellingsbak- en stuurhuiskoeling. De FMX heeft een 27 tons luchtgeveerd tandemstel en Cargotec Multilift 26 tons haakarmsysteem. 

Volvo FMX

Kloosterman Transport- en Loonbedrijf werd in 2007 opgericht. Het bedrijf beschikt over vijf trucks en drie uithaalmachines voor het leeghalen van champignoncellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer