Volvo in zee met Dongfeng • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo in zee met Dongfeng

Volvo Group heeft een akkoord getekend over een joint venture met het Chinese bedrijf Dongfeng Motor Group (DFG). Volvo hoopt zo de grootste producent van zware vrachtwagens ter wereld te worden.

Volvo DongfengDit heeft de directie van Volvo zaterdag in Stockholm meegedeeld. Nu is Daimler nog de grootste producent van zware vrachtwagens ter wereld. China wordt beschouwd als de belangrijkste markt voor vrachtwagens wereldwijd.

Volvo wil aandelen van een dochterbedrijf van DFG kopen ter waarde van 5,6 miljard yuan (664 miljoen euro). Kartelwaakhonden en de Chinese overheid moeten nog toestemming geven voor de transactie.

Volvo krijgt een belang van 45 procent in de nieuwe dochter van DFG en wordt zo naar eigen zeggen de grootste vrachtwagenfabrikant ter wereld.

“China is de grootste vrachtwagenmarkt ter wereld met totale markt ter grootte van de Europese en Noord-Amerikaanse markten opgeteld”, zegt Olof Persson, topman van de vrachtwagentak van Volvo. Het nieuwe bedrijf waar Volvo een belang in krijgt gaat Dongfeng Commercial Vehicles heten. Dongfeng sloot in november vorig jaar nog een alliantie met Schmitz Cargobull voor de gezamenlijke productie van trailers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer