Volvo kijkt vooruit naar autonoom rijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo kijkt vooruit naar autonoom rijden

Volvo Autonomous Solutions, het dochterbedrijf van de Volvo Group dat zich bezig houdt met autonome voertuigen, heeft een overeenkomst getekend met de verificatie-experts van Foretellix om gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan van grootschalige verificatie van autonome rijoplossingen op snelwegen en in besloten ruimtes, zoals mijnen.

Volvo Autonomous Solutions is een samenwerking aangegaan met Foretellix om gezamenlijk een Coverage Driven Verification-oplossing te creëren voor autonoom rijdende oplossingen die zowel op de openbare weg als in besloten ruimtes rijden. De oplossing zal het mogelijk maken om op grote schaal miljoenen verschillende scenario’s te testen, waarmee autonome voertuigen en machines kunnen worden gevalideerd die te maken krijgen met situaties die ze kunnen tegenkomen binnen hun gespecificeerde Operational Design Domain (ODD).

Het partnerschap zal gericht zijn op een hoog niveau van veiligheid en productiviteit van de voertuigen en machines van Volvo Autonomous Solutions. Het vermogen van de oplossing om grootschalige simulatie neer te zetten en de vereiste big data-analyses uit te voeren, zal leiden tot een aanzienlijke verlaging van de kosten en de time-to-market, waardoor het systeem sneller operationeel is en veilig kan worden opgeschaald naar meerdere locaties en ODD’s.

Foretellix is een pionier in de commercialisering van methodologieën voor de verificatie van geautomatiseerde rijsystemen. Foretellix heeft een nieuw verificatieplatform ontwikkeld dat gebruik maakt van intelligente automatiserings- en big data-analysetools die miljoenen rijscenario’s coördineren en monitoren, om bugs en edge-cases aan het licht te brengen, inclusief de meest extreme gevallen.  

Volvo Autonomous Solutions zal het verificatiesysteem van Foretellix gezamenlijk aanpassen voor zowel snelwegen als voor toepassingen in besloten ruimtes, zoals mijnen en steengroeven.

Volvo Autonomous Solutions en Foretellix zullen gebruik maken van de door Foretellix ontwikkelde Open Measurable Scenario Description Language (M-SDL). M-SDL vereenvoudigt het vastleggen, hergebruiken en delen van scenario’s, en kan elke mix van scenario’s en bedrijfsomstandigheden specificeren, om zo voorheen onbekende gevaren te identificeren. 

“Volvo Autonomous Solutions gelooft in een gezamenlijk verificatieconcept dat gebruik maakt van open standaarden”, zegt Magnus Liljeqvist, Global Technology Manager Volvo Autonomous Solutions. “De samenwerking met Foretellix geeft ons toegang tot de modernste verificatietools en versnelt onze time-to-market.

“Wij zijn erg trots op onze samenwerking met Volvo Group. Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal voor de industrie, omdat het de eerste keer is dat Coverage Driven Verification op grote schaal zal worden gebruikt voor de verificatie van ADS in kleine ruimtes. Ons partnerschap zal de expertise van beide bedrijven combineren en een nieuwe standaard zetten voor de verificatie van geautomatiseerde rijsystemen, waardoor zowel de veiligheid als de productiviteit zal toenemen,” zegt Ziv Binyamini, CEO en medeoprichter van Foretellix.

In 2020 voerden beide bedrijven een succesvolle voorstudie uit waarin het Foretellix-portfolio en de potentiële waarde ervan in beperkte gebieden werden geëvalueerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer