Ga naar hoofdinhoud

Volvo traint op kosten en veiligheid

In het vandaag geïntroduceerde Volvo trainingsprogramma Voor vrachtwagenchauffeurs staan het bereiken van kostenbesparingen en veiligheid centraal.

De trainingen komen tegemoet aan de nieuwe EU-richtlijnen met betrekking tot nascholing van beroepschauffeurs die per 1 maart 2009 in Nederland in werking is getreden en zijn uiteraard CCV gecertificeerd.
De training kent vijf modules:
-Zuinig Rijden
-Veiligheid
-Transport en Wetgeving
-Persoonlijke Gezondheid en Eerste Hulp
-Lading Zekeren en Criminaliteitspreventie
Volvo stelt dat de trainingen niet alleen de verkeersveiligheid bevorderen maar ook een bijdrage leveren aan het verlagen van de operationele kosten van transportbedrijven. Voor de training Zuinig Rijden claimt men dat vijf à tien procent brandstof bespaard kan worden.
Bij de opzet van de trainingen maakte Volvo gebruik van de grote hoeveelheid know-how die het bedrijf bezit op het gebied van veiligheid. Volvo houdt zich al sinds 1969 bezig met de analyse van verkeersongevallen waar trucks bij zijn betrokken. 
De Volvo-trainingen zijn niet gericht op een specifiek truckmerk. De training heeft naar zeggen van Volvo waarde ongeacht het feit of de chauffeur een Volvo rijdt of niet.
De kosten van een complete cursus bedragen 1250 euro. De modules kosten 200 tot 350 euro. De uitvoering van de Zuinig Rijden modulem komt voor rekening van de importeur, de andere modules kunnen worden verzorgd voor de dealers. Volvo’s Manager Commercial Trucks Rob Schram zegt te verwachten dit jaar ongeveer 500 trainingen te verkopen.

Volvo

Volvo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer