Ga naar hoofdinhoud

100ste Volvo truck voor Hoekstra Idskenhuizen

Hoekstra Idskenhuizen heeft onlangs een nieuwe Volvo FH460 Euro 6 trekker in gebruik genomen. Een bijzonder moment, want het is namelijk exact de honderdste Volvo truck die Hoekstra afnam van Volvo Trucks dealer M.S. de Vries & Company.

Hoekstrapb3

De basis voor transport- en handelsonderneming Hoekstra Idskenhuizen werd gelegd in de jaren dertig. Het familiebedrijf bleef sindsdien trouw aan een aantal kernactiviteiten zoals de handel in vee en veevoer maar met name de transportactiviteiten werden behoorlijk uitgebreid. Nationaal en internationaal transport maakt tegenwoordig de hoofdmoot uit van de bedrijfsvoering. Daarnaast heeft Hoekstra een eigen Truck & Trailerservice die ook voor derden werkt.

De eerste jaren van het bedrijf werd er gereden met alles wat er maar voor handen was maar later kwam daar meer lijn in. Na de oorlog verscheen de eerste Volvo truck op de weg in en rond Idskenhuizen maar het duurde nog tot 1966 voordat Volvo Trucks dealer M.S. de Vries en Zn de eerste nieuwe Volvo truck afleverde. De primeur was voor een Volvo F86 en daarna volgden verschillende types waaronder de F88, de N7 en ook de kleinere modellen zoals de F6 en FL6.

V.l.n.r.: Jacco Hoekstra, Piet de Vries, Anne Hoekstra en Rouke Hoekstra
V.l.n.r.: Jacco Hoekstra, Piet de Vries, Anne Hoekstra en Rouke Hoekstra

De keuze voor Volvo was een wijs besluit want de eerste truck van dat merk was de eerste van inmiddels honderd nieuwe Volvo trucks in de afgelopen vijftig jaar. Dat betekent dat er gemiddeld twee nieuwe trucks per jaar werden afgeleverd over al die jaren. Dhr Anne Hoekstra: ‘’De relatie met dealer M.S. de Vries is altijd uitstekend geweest en deze nieuwe FH 460 bewijst dat dit nog steeds zo is.’’ De directie bestaat uit Anne, Rauke en Jacco Hoekstra en ook zij zijn uiterst content met het merk Volvo en de diensten van M.S. de Vries & Company. De nieuwe Volvo FH is overigens de eerste Euro-6 truck in de vloot. De overige voertuigen zijn allemaal van de Euro-5 generatie.

De nieuwe trekker is een FH Globetrotter met een acht-tons vooras en een hydrauliekunit voor het werken met kipper- en moving floor trailers. De nieuwe Volvo is voorzien van de nieuwste versie van de Volvo I-Shift versnellingsbak, ACC met collision warning, lane-guard en een luxe interieur. Een koelkast en zelfs een I-Park Cool -stand-airco behoren tot de comfortverhogende voorzieningen aan boord van de Globetrotter cabine.

Het wagenpark van Hoekstra Idskenhuizen bestaat op dit moment uit vijftien eigen trekkende eenheden. Deze worden aangevuld met zo’n twintig vaste charters waardoor er gemiddeld rond de vijfendertig eenheden onderweg zijn voor Hoekstra. De vijftien eigen trucks rijden hoofdzakelijk met kipper- en moving floor opleggers maar Hoekstra zet ook schuifzeil opleggers met meeneemheftruck in. Naast transport biedt Hoekstra Idskenhuizen ook faciliteiten voor op- en overslag in Idskenhuizen. Speciaal voor de 100ste afgeleverde Volvo werd de truck extra feestelijk overhandigd. Voor de FH truck met de jubileumtekst op de voorruit poseren directieleden van Hoekstra Idskenhuizen met Piet de Vries van M.S. de Vries & Company.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer