DPD kan 760 km rijden met elektrische Volvo FH • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DPD kan 760 km rijden met elektrische Volvo FH

DPD Zwitserland staat op het punt om haar elektrische Volvo FH in gebruik te nemen. De truck, die wordt geleverd door Designwerk Products, heeft een actieradius van 760km op één acculading.

De vrachtwagen heet officieel trouwens een Futuricum Logistics 18E. Eerder al maakte DPD bekend dat er een Futuricum was besteld, nu gaat de vrachtwagen dan ook echt rijden.

De Futuricum-truck zal worden gebruikt voor het traject tussen het DPD-depot in Möhlin (20 km van Basel) en het sorteercentrum in Buchs (40 km van Zürich) en moet minstens 80.000 km per jaar afleggen.

De 19 tons truck heeft zonder opbouw een laadvermogen van 11 ton. DPD verwacht per 100 km 90 kilogram CO2 te besparen ten opzichte van een gelijkwaardige dieseltruck. Dit komt overeen met ongeveer 72 ton CO2-besparing per jaar. De Futuricum wordt bij de Zwitserse dc’s van DPD uitsluitend opgeladen met groene stroom. Met een opslagcapaciteit van 680 Kilowattuur (kWh) is het accupakket het grootste in Europa en het eerste die wereldwijd in deze vorm commercieel wordt gebruikt.

Vanaf 2022 wil Volvo Trucks zelf ook een elektrische FH aanbieden, af-fabriek dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer