Foto’s: MixTrans heeft primeur nieuwe Volvo FMX • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: MixTrans heeft primeur nieuwe Volvo FMX

Een primeur voor MixTrans. Het bedrijf uit Steenwijk heeft als een van de eersten in Nederland het nieuwe model Volvo FMX in gebruik genomen en dat is de eerste Volvo-truck voor MixTrans. De Volvo FMX 460 10×4 TAG-XL betonmixer is geleverd door de Zwolse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

MixTrans is gespecialiseerd in het leveren van betonmortel aan particulieren en bedrijven. “We leveren voornamelijk aan bouwbedrijven”, zegt Linda Loosman, samen met haar man Gilles eigenaar van het bedrijf. “Ook doen we veel transport in opdracht van betoncentrales.”

Vanwege groei van de werkzaamheden breidt MixTrans zijn vloot betonmixers uit. “We zochten vooral naar een compacte truck met een vaste betonmixeropbouw”, vertelt Loosman. “We hebben namelijk een aantal trekker-opleggercombinaties waarmee we betonmortel leveren, maar daarmee is het op krappe locaties soms lastig om in te draaien. We moeten regelmatig leveren op plekken waar de ruimte beperkt is, zoals in steden en bij winkelcentra.”

In de zoektocht naar een geschikte truck kwam de nieuwe Volvo FMX in beeld. “We zagen een demomodel en daar waren we meteen enthousiast over”, zegt Loosman. “Het is een compacte truck, ideaal voor het werk dat wij er mee doen. Bovendien ziet de Volvo FMX er mooi uit en heeft de truck een robuuste uitstraling, iets waar ik ook wel naar kijk. Het is echt een visitekaartje waarmee we aan kunnen komen bij onze opdrachtgevers.”

In de nieuwe Volvo FMX dragen tal van noviteiten bij aan een prettige werkomgeving voor de chauffeur. De cabine met rechtopstaande A-stijlen biedt de chauffeur tot een kubieke meter extra ruimte en de royale ramen en de verlaagde raamlijn in de portieren dragen bij aan een uitstekend zichtveld. Loosman: “De ruime cabine biedt veel opbergmogelijkheden en op het digitale dashboard kan de chauffeur zelf kiezen welke informatie hij wil zien. Daarnaast vallen de uitgebreide veiligheidsopties op. De dodehoekcamera zorgt voor maximaal zicht en de truck heeft ook een achteruitrijcamera, waarvan de chauffeur de beelden ziet op een secundair display. Dat komt uitermate goed van pas op krappe locaties en op bouwplaatsen.”

De Volvo FMX is voorzien van een TAG-XL asconfiguratie. Daardoor heeft de truck af fabriek een GVW van 49 ton en een netto laadvermogen van 31,5 ton. Ander voordeel is dat er geen aanpassingen aan het chassis hoeven te worden gedaan voor de opbouw van de betonmixer van Boogert Service. Wendbaarheid en rijcomfort waren ook belangrijke eisen. Om die reden is de truck voorzien van een gestuurde naloopas en het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Linda Loosman: “Onze chauffeur is zeer positief over deze truck. Dat begint al met de lage instap met twee treden. Daarnaast rijdt de truck ontzettend prettig en is de automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak echt een verademing.”

Loosman kijkt terug op een prettige kennismaking met dealer Nijwa Groep. “Volvo is voor ons een totaal nieuw merk. De vertegenwoordiger van Nijwa Zwolle heeft ons uitstekend begeleid en geïnformeerd over alle ins en outs van deze truck. Dat geeft ons veel vertrouwen voor de samenwerking met Nijwa in de toekomst.”

MixTrans is onderdeel van Loosman Betonpompen uit Steenwijk, dat sinds 2006 bestaat. “Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van alle voorkomende betonwerkzaamheden voor woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructurele projecten: van het leveren van beton en betonpompen tot het storten op lastig bereikbare plaatsen. Een paar jaar geleden zijn we onder de naam MixTrans ook een transporttak begonnen waarmee we betonmortel naar stortlocaties transporteren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer