fbpx Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Politie zoekt dieseldief in witte Volvo FH

De Duitse politie zoekt de chauffeur van een witte Volvo FH, die er een gewoonte van maakt om te tanken zonder te betalen. Omdat de chauffeur zijn FH telkens van andere kentekenplaten voorziet, heeft de politie hem tot nu toe nog niet kunnen oppakken.

De chauffeur is sinds juli van dit jaar veelvuldig onderweg met zijn witte FH 4×2 trekker op de A1 tussen Keulen en Hamburg. De truck is diverse malen op camera vastgelegd bij de pogingen tot proletarisch tanken, maar telkens met verschillende kentekenplaten, die eerder in Nordrhein-Westfalen en Schleswig-Holstein gestolen werden. Het laatst werd de witte FH met het kenteken DAU-M 2038 bij een tankstation Grundbergsee-Nord waargenomen. De dienstdoende kassa-beambte zag de vrachtwagen en herinnerde zich dat deze enkele weken eerder aan het tankstation aan de overzijde van de snelweg eveneens wel getankt, maar niet betaald had. Toen was de auto voorzien van kenteken MYK-EC 85. De medewerker van het tankstation attendeerde de chauffeur erop dat hij diende te betalen voor de getankte diesel. De chauffeur zei toe naar binnen te komen, maar stapte vervolgens in de FH en reed weg. De kassa-beambte moest daarbij uit de weg springen om niet overreden te worden. Inmiddels heeft de chauffeur voor meer dan 6000 euro illegaal getankt. De FH 4×2 heeft als bouwjaar 2001 en is voorzien van xenonverlichting. De gesloten oplegger achter de FH heeft drie assen. Wie de FH en/of zijn chauffeur ziet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Sottrum: +49 4264 37019 0.

Eén reactie op “Foto’s: Politie zoekt dieseldief in witte Volvo FH

  • nab

    Beetje eigen schuld. Eerst betalen of tankpas afgeven en dan pas laten tanken. Doet men in Luxemburg en in Amerika al jaren, we zijn hier nog veel te goeder trouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer