Ga naar hoofdinhoud

Girteka krijgt 2500ste Volvo FH afgeleverd

Het Litouwse transportbedrijf Girteka Logistics heeft de eerste van in totaal 40 nieuwe Volvo’s FH in ontvangst genomen. Dat betekent dat Girteka sinds 2007 al 2500 nieuwe Volvo’s FH op de weg heeft gezet.

Edvardas Liachovičius (links) krijgt de sleutels van de 2500e nieuwe Volvo FH van Volvo Lietuva Managing Director Jarkko Aine.
Edvardas Liachovičius (links) krijgt de sleutels van de 2500e nieuwe Volvo FH van Volvo Lietuva Managing Director Jarkko Aine.

Volvo en Girteka passen bij elkaar, zegt Girteka Logistics CEO Edvardas Liachovičius. “Het gaat ons om de hoogste kwaliteit in transport voor onze klanten met daarbij veiligheid voor de chauffeur en zorg voor het milieu. Als we het dan ook nog hebben over betrouwbaarheid en brandstofefficiency, dan kom je bij Volvo uit.” Girteka Logistics is de grootste klant van Volvo Litouwen.

De 4×2 en 6×2 FH’s zijn voorzien van Globetrotter cabines, I-Shift transmissies en Volvo’s Euro 6 motoren van 460 en 540 pk. De nieuwe trekkers gaan jaarlijks zo’n 180.000 km rijden door de 30 landen waar Girteka operationeel is. Daar hoort ook Nederland bij.  Girteka heeft 7100 medewerkers in Europa, de vloot bestaat uit 2900 trucks en 3100 trailers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer