Ga naar hoofdinhoud

Tien FH’s voor Van Overveld

Bluekens Truck en Bus in Roosendaal leverde onlangs maar liefst tien Volvo FH 460 4×2 trucks aan de Transport Van Overveld uit Etten-Leur. Een van de nieuwe trucks is als special uitgevoerd met airbrush artwork, extra lampen en een aangepast interieur. Alle trekkers, bestemd voor goederentransport naar Zuid-Europa, zijn uitgevoerd met het complete Volvo Fuel-pakket.

volvo_overveld2
Links: Wim de Vooght, Servicemanager Bluekens Truck en Bus, rechts Gert van Overveld, Directeur Transport Van Overveld B.V.

Gert van Overveld begon eind jaren tachtig als eigenrijder op één vrachtwagen. Vandaag de dag telt het wagenpark van Transport Van Overveld 80 trekkende eenheden en 140 getrokken eenheden. Van Overveld heeft alle randvoorwaarden geschapen om te excelleren in zijn specialisme: uiteenlopend goederentransport van en naar Frankrijk en Spanje. “Voor onze klanten draait alles om snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid”, legt de transporteur uit. “Daarom is de helft van onze chauffeurs afkomstig uit de bestemmingslanden. Ze kennen de klanten en spreken de taal. Doordat we werken vanuit Etten-Leur en in Spanje op twee strategische locaties in Zubieta (San Sebastian) en Figueras vestigingen hebben, kunnen we onze transporten via de twee belangrijkste verkeersaders van Frankrijk plannen.” Transport Van Overveld werkt met een postiljonsysteem waarbij chauffeurs onderweg de vracht overnemen. “De reis wordt na het omkoppelen van de oplegger onmiddellijk vervolgd. Dit maakt korte doorlooptijden mogelijk; binnen 24 uur van Nederland naar Barcelona of Madrid, bijvoorbeeld”, aldus Van Overveld. “Maar we zijn ook flexibel doordat we transporten desgewenst intermodaal kunnen regelen.”

volvo_overveld3

Het totale Fuel-pakket van Volvo bestaat uit verschillende technische voorzieningen aan het voertuig en een pakket bijkomende services. De I-Shift automatische versnellingsbak is geoptimaliseerd voor efficiënt rijden op snelwegen. Volvo I-See gebruikt de kinetische energie om de truck aan te drijven en werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt en optimaal gebruik maakt van de hellingen om zo volgens Volvo tot 5 procent brandstof te besparen. Uniek is dat dit systeem de topografie van de weg leert en opslaat in een centrale Volvo Trucks-server. Het servicepakket omvat onder meer de Volvo chauffeurstraining Zuinig Rijden, het transportinformatiesysteem Dynafleet en Fuel Advice: rijstijlopvolging en advies van een persoonlijke Fuel Management Coach.

“Deze trucks rijden drie ton per jaar, dus dat tikt aan”, verklaart Gert van Overveld zijn focus op brandstofverbruik. “Met Dynafleet ontvangen we dagelijks feedback vanuit de boordcomputer over de prestaties van de truck en de rijstijl van de chauffeur. We kijken als het ware over zijn schouder mee. We gebruiken dit systeem sinds een jaar en het blijkt zeer rendabel: we realiseren besparingen tot tien procent.”

Van Overveld heeft veel vertrouwens in Bluekens. “Betrouwbaar transport begint bij betrouwbaar materieel. De helft van onze trekkers bestaat uit Volvo FH-trucks. Ik heb er in de loop der jaren bijna 200 betrokken bij Bluekens Truck en Bus. Het is een prettige partij om zaken mee te doen. Alles gaat in goed overleg en ze zijn zeer oplossingsgericht. Geloof me: je wilt niet in het weekend in Frankrijk langs de kant van de weg komen te staan. Gebeurt dat toch, dan is één telefoontje naar Bluekens voldoende om ter plaatse geholpen te worden. Ze regelen het niet alleen, maar houden ons ook op de hoogte van de voortgang. Snel, flexibel en betrouwbaar: wat dat betreft spreken we dezelfde taal.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer