Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Volvo stapelt nieuwe truckrange op elkaar (en daar mag dan de CEO nog bovenop)

Volvo Trucks introduceert naar eigen zeggen donderdag een compleet nieuwe truckrange: een nieuwe FM, FMX, FH en FH16. Om dat met het nodige spektakel te doen stapelde Volvo de vier nieuwe trucks op elkaar en liet in wind en regen CEO Roger Alm er nog bovenop staan op.

Om te laten zien dat de nieuwe FMX een 38 tons tandemstel heeft bouwde Volvo een kolossale trucktoren van 15-meter hoog en 58 ton zwaar, waarbij de vier nieuwe trucks boven op elkaar werden gestapeld. Bovendien ging CEO Roger Alm er bovenop staan.

 De film speelt zich af in het holst van de nacht en begint met het tonen van de trucktoren die in de verte oplicht. Bij het afspelen zien we wolven op de voorgrond en vangen we een glimp op van de chauffeur. Naarmate de film het hoogtepunt nadert compleet met rook- en lichteffecten, zien we dat Roger Alm, de CEO Volvo Trucks, bovenop de trucktoren staat.

De film komt een dag eerder uit dan de officiële introductie in Europa van de heavy-duty reeks met Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX. De vier trucks met frontstuurcabine vertegenwoordigen ongeveer tweederde van de leveringen van Volvo Trucks.

”Dit is onze grootste introductie ooit bij Volvo Trucks. De impact van deze trucks op de winstgevendheid en het concurrentievermogen van onze klanten zal enorm zijn, zowel voor hun bedrijfsresultaten als in de strijd om de beste chauffeurs. Ik ben gewend om overal bovenop te zitten, maar voor mij was de fotoshoot met de trucktoren toch wel bijzonder. En eerlijk gezegd heb ik ook wel een beetje hoogtevrees. Maar ik maak me niet zo gauw druk”, zegt Roger Alm, CEO van Volvo Trucks.

De film werd eind 2019 opgenomen op een testterrein buiten Göteborg, de thuisstad van Volvo in Zweden. De trucktoren en de meeste visuele effecten zoals de rook en de lichten zijn echt, zoals blijkt uit een achter-de-schermenfilm. Daarin zien we overigens ook dat de koplampen van Volvo’s truckgeneratie licht zijn aangepast. Voor de rest van de noviteiten moeten we dus nog even wachten.

”We hadden ongeveer een maand nodig om de toren te ontwerpen en te bouwen, en te controleren of deze veilig genoeg was om ermee te rijden. Dit werd met name mogelijk gemaakt door de robuuste Volvo FMX-bouwtruck en de nieuwe 38 tons-bogie die het gewicht van de andere trucks kon dragen. Maar het vereiste ook een constante snelheid en koers, die mogelijk werden gemaakt door de Volvo Dynamic Steering-technologie en een bekwame truckchauffeur”, aldus Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks die deel uitmaakte van het technische team achter de toren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer