Ga naar hoofdinhoud

Vijf Volvo’s FH 460 voor De Wit Transport

De Wit Transport, gevestigd in Hillegom, is specialist in het vervoer van en naar Frankrijk, onder meer met stukgoed en bloemen en planten. Daarnaast richt het bedrijf zich op containertransport. Met de komst van vijf Volvo FH 460 Globetrotter XL trekkers komt het wagenpark rond de 100 trekkende eenheden. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.

De_Wit_Transport_Hillegom_007
De nieuwe Volvo FH trekkers zijn uitgerust met onder meer Volvo I-shift, I-See en I-ParkCool. Directeur Cees de Wit: “De chauffeurs zijn zeer enthousiast over de nieuwe Volvo-trekkers. Voor ons is het belangrijk dat de chauffeur comfortabel kan werken, zowel tijdens het rijden als tijdens de rust.” De Volvo-trekkers brengen meer variëteit in het wagenpark van De Wit Transport. Nadat al eerder twee Volvo FH Classics aan het wagenpark waren toegevoegd, is nu de keuze gevallen op de nieuwe Volvo FH. “Wij gaan voor lange termijn relaties en hebben, door de goede relatie die we hebben opgebouwd met Volvo Group Truck Center Rijnsburg, ook nu de keuze laten vallen op Volvo. Bovendien willen we de trucks goed kunnen vergelijken en dat kan alleen maar als je een substantieel deel van een merk in de vloot opneemt. Begeleiding en advies zijn eveneens belangrijke factoren, vandaar dat deze trucks zijn uitgerust met Volvo Dynafleet om meer grip te krijgen op het brandstofverbruik.”

De Wit Transport is al jaren gespecialiseerd in het vervoer van en naar Frankrijk. Dagelijks vertrekken meerdere combinaties naar Parijs en wekelijks zijn er vaste groupage ritten naar Nice, Bordeaux, Marseille, Lyon en Bretagne. “Het maakt ons tot dé Frankrijk-vervoerder van de Bollenstreek. We hebben circa zestig koelers en zestig tautliners. Door deze samenstelling zijn we in staat zowel bloemen en planten, als palletvervoer aan te bieden. Het aanbod is wisselend, maar wij kunnen door onze flexibiliteit daarop inspelen. Zo rijden we op bepaalde trajecten ook met dubbele bemanning. Voorop staat dat de lading in de juiste conditie bij onze klanten wordt geleverd. Voor dit type transport heb je een bepaalde schaalgrootte nodig. Het was voor ons een belangrijke verbreding in onze activiteiten. We spreken de taal, hebben de productkennis en de frequentie om toegevoegde waarde aan onze klanten te kunnen leveren. Uiteindelijk gaat het om het opbouwen van een netwerk, waardoor je goederenstromen kunt sluiten. Dat geldt ook voor ons containervervoer. Daar rijden we vooral koelcontainers voor de bloembollensector en dat is een belangrijke aanvulling op onze diensten. Het stelt ons in staat de pieken in de seizoenen op te vangen”, aldus Cees de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer