Ga naar hoofdinhoud

Volvo geeft FL krachtiger motor

Volvo Trucks biedt de middelzware Volvo FL-truck nu aan met een krachtigere 320 pk-motor, waardoor de truck volgens de Zweedse fabrikant nog zwaardere taken aankan.

De FL is Volvo Trucks’ middelzware truck met een totaalgewicht tot 19 ton en is al leverbaar met vele cabine- en chassisopties. Door het toevoegen van de 320 pk sterke motor aan het assortiment, wordt die veelzijdigheid nu nog verder vergroot. Dit maakt de Volvo FL nog meer geschikt voor veeleisende taken zoals brandbestrijding, reddingsoperaties en de bouw.

“Dankzij de veelzijdigheid, is dit truckmodel al erg populair voor stedelijke inzet. De nieuwe, sterkere motor maakt de FL nu nog aantrekkelijker. Het geeft de chauffeur extra koppel en maakt dat ook opbouwen met bijvoorbeeld grote pompen en kranen op voertuigen van hulpdiensten efficiënt te bedienen zijn”, zegt Kenneth Ackerberg, Product Manager bij Volvo Trucks. 

Ook voor regionale inzet

De nieuwe 320 pk-motor biedt ook voordelen voor regionale distributietaken waarvoor meer vermogen nodig is vanwege de veeleisende topografie. Met de automatische 8-versnellingsbak, met een koppel tot 1200 Nm, kunnen de rijmodi worden ingesteld op zuinigheid of prestaties, afhankelijk van de voorkeur van de chauffeur.

Met ruime cabines, uitstekend zicht en de volautomatische transmissie, biedt de Volvo FL veel voordelen. De efficiënte verbranding en het uitlaatfiltersysteem met SCR- (Selective Catalytic Reduction) en DPF-technologie (Diesel Particulate Filter), dragen bij aan een laag brandstofverbruik, lange onderhoudsintervallen en lage emissies.

Specificaties van de Volvo FL

Motor:                               D5K met 210 of 240 pk
D8K met 250, 280 of 320 pk (vanaf december dit jaar)
Cilinders:                            vier of zes
Koppel:                               tot 1200 Nm
Gewichten:                        GVW 10-19 ton, GCW tot 36 ton
Versnellingsbak:                8AP1200
Chassis:                             4×2 of 4×4
Wielbasis:                         3250-6800 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer