Ga naar hoofdinhoud

Volvo ziet af van truckproductie in China

Volvo Trucks ziet af van het overnemen van JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd en haar productiefaciliteiten in het Chinese Taiyuan.

In de zomer van 2021 maakten Volvo Trucks en Jiangling Motors Co. bekend dat Volvo Trucks JMC zou overnemen voor een bedrag van ruim 97 miljoen euro. Nu zeggen beide partijen dat de transactie niet doorgaat omdat aan bepaalde voorwaarden niet kon worden voldaan. Vorig jaar exporteerden Westerse merken, waaronder Volvo Trucks, 50 procent minder naar China door de tegenvallende economie daar. Het is goed mogelijk dat de overname van JMC daarom niet langer nodig dan wel verantwoord is.

Volvo Trucks zegt door te gaan met het exporteren van trucks naar China. Het is al sinds 1934 actief in China. “Volvo Trucks heeft een lange geschiedenis van succesvolle bedrijfsactiviteiten in China. Wij hebben grote mogelijkheden op de Chinese markt en wij zullen ons blijven inspannen om onze aanwezigheid te ontwikkelen. Onze ambitie voor de lange termijn is om onze activiteiten te laten groeien en onze hoogwaardige trucks te blijven leveren aan klanten in China, samen met onze dealerpartners in het land”, aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer