Vos Logistics zet in op groei • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics zet in op groei

Vos Logistics blijft ook in 2013 investeren in vernieuwing en versterking van de vloot, nieuwe operaties en medewerkers. Ondanks de economische tegenwind werkt de onderneming volgens een verklaring consistent aan versterking van het groeipotentieel. Zo is inmiddels een groot deel van het meerjaren vlootvernieuwingsprogramma uitgevoerd en breidt Vos Logistics gelijktijdig haar dienstenaanbod uit met meer toegevoegde-waardeactiviteiten. In dit kader nam Vos Logistics recentelijk de activiteiten van VSL SiloLogistics in Oss over. In november nam Vos Logistics een nieuw distributiecentrum in Roosendaal in gebruik.

Vos LogisticsIn december heeft Vos Logistics de site en activiteiten van VSL Oss overgenomen. Het betreft op- en overslag, verpakking en distributie van droge bulkgoederen als granulaten, zetmeel en aanverwante producten. Deze activiteiten vormen een waardevolle aanvulling op de bulktransportactiviteiten van Vos Logistics en sluiten aan bij de strategie van de onderneming om zich verder te ontwikkelen op het gebied van klantspecifieke en toegevoegde-waardediensten op het gebied van warehousing en transport. Het terrein van VSL Oss ligt aan het water en omvat 45 silo’s en een opslagcapaciteit van 30.000 m2. De vijftien medewerkers van VSL Oss zijn overgegaan naar Vos Logistics.

In november nam Vos Logistics een nieuw distributiecentrum in Roosendaal in gebruik voor decoratieve verven (o.a. Sikkens en Flexa), hechtmiddelen en vloeregalisatiemiddelen (o.a. Alabastine). Circa 25 medewerkers verwerken en verzenden hier dagelijks klantorders voor de retail. In de nabije toekomst worden hier ook verven op klantorder gemengd en op kleur gebracht. Het nieuwe logistieke centrum is 15.000 m2 groot en is volledig duurzaam gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

De nieuwe vestiging is een extra draaipunt voor de distributieactiviteiten in de Benelux. Vos Logistics gaat vanuit dit platform de warehousing- & regionale distributieactiviteiten verder ontwikkelen voor meerdere klanten.

In 2011 startte Vos Logistics haar vlootvernieuwingsprogramma waarbij 600 trekkende eenheden worden vervangen door Euro 5 en 6 trucks. In 2011 zijn 270 nieuwe trucks aangeschaft, het afgelopen jaar 160. Het gaat daarbij niet alleen om het vernieuwen maar ook om het verduurzamen van de vloot. Zo heeft Vos Logistics inmiddels veertien trucks die volledig rijden op milieuvriendelijk vloeibaar aardgas (LNG). Deze LNG-trucks worden met name ingezet voor nationale distributie in Nederland, België en het westen van Duitsland. Dit is een segment waarin Vos Logistics wil groeien. Naar verwachting vervangt Vos Logistics in 2013 nog eens 200 trucks.

In het vierde kwartaal van 2012 heeft Vos Logistics een begin gemaakt met de vervanging van opleggers. In totaal worden binnen afzienbare termijn 500 nieuwe laadeenheden aangeschaft. Dit zijn zowel megatrailers, silo-opleggers als wissellaadbakken. Het nieuwe equipement voldoet volledig aan de huidige ladingseisen en zal voor multimodale oplossingen inzetbaar zijn. In de eerste helft van 2013 zullen zo’n 200 megatrailers en silo-opleggers instromen. Met de uitrol van ditVos Logistics CEO Frank Verhoeven investeringsprogramma zal de vloot van Vos Logistics in de loop van 2013 tot de meest vitale vloten van West-Europa behoren.

Frank Verhoeven zegt in een toelichting: “Ondanks economische tegenwind zijn we in staat geweest 2012 winstgevend af te sluiten én vast te houden aan onze plannen om Vos Logistics te versterken en te verduurzamen. Met een doelgericht investeringsprogramma, waarin we naast vlootvernieuwing ook stevig werken aan opleidingen, kwaliteit en veiligheid geven we invulling aan onze ambitie om een aantrekkelijke mobiliteitspropositie neer te zetten voor verladers. Ons doel is om ook in 2013 hierin een stap voorwaarts te maken. Daarbij zullen wij ons nog meer richten op toegevoegde-waardeactiviteiten. De overname van VSL en het nieuwe distributiecentrum in Roosendaal onderstrepen dit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer