Ga naar hoofdinhoud

Vrachtwagen achtergelaten bij politiecontrole

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag omstreeks 16.00 uur een vrachtautocombinatie inbeslaggenomen die door nog onbekende mannen nabij de Eindhovenseweg in Venlo was achtergelaten.

PolitieDe bestuurder kreeg van een motorrijder van de verkeerspolitie een volgteken, maar verliet samen met zijn passagier voortijdig de cabine en beiden renden weg. De mannen zijn naar later bleek overgestapt in een zwarte Audi A6 Avant met een Brits kenteken en via de A67 in onbekende richting vertrokken. Het vermoeden bestaat dat de vrachtauto en de lading, bestaande uit nieuwe koperen buizen van diefstal afkomstig is.

De bestuurder van de witte Mercedes-Benz Axor was voorzien van een niet bestaand kenteken, 08D257, de 1-assige oplegger met huif was voorzien van een niet bestaand kenteken ZFZ1084. De motorrijder zag dat de lading tegen het zeil drukte en was aanleiding om de combinatie mee te nemen naar een controleplaats in Venlo.

De bestuurder gaf gevolg aan het volgteken en reed mee naar de afrit 39 ‘Tradeport’ van de A67. Vlak voor de kruising met de Eindhovenseweg stopte de bestuurder en sprong samen met zijn passagier uit de cabine. Een getuige meldde dat beiden in een zwarte Audi A6 met Brits kenteken waren gestapt op de A67 en dat deze auto in onbekende richting was weggereden.

De Verkeerspolitie zal een uitvoerig onderzoek uitvoeren aan de combinatie en de lading, die bestond uit groot aantal nieuwe holle koperen buizen. Het vermoeden bestaat dat zowel de combinatie als de lading van diefstal afkomstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer