Ga naar hoofdinhoud

VW schuift manager bij Scania naar binnen

Volkswagen blijft lustig verder klussen aan de door haar gewenste truckalliantie tussen MAN en Scania. Om het verzet bij het Zweedse truckmerk te breken wordt er nu VW topman Jochem Heizmann in Scania’s Raad van Bestuur gezet.

Volkswagen - Jochem HeizmannHeizmann is ook al naar voren geschoven om bij vervolmaking van de truckalliantie die vanuit Volkswagen te gaan leiden. Naar verluidt is Volkswagen van plan om Heizmann tijdens de aandeelhoudersvergadering van 6 mei a.s. te benoemen als vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Geruchten over die benoeming veroorzaakte beroering onder de Scania aandeelhouders; hij wordt gezien als een middel om het management van Scania flink op de kop te zetten. Scania topman Leif Östling is nog altijd fel gekant tegen een alliantie, maar hem treft wellicht hetzelfde lot als het voormalige management van MAN. Östlings contract loopt nog tot maart 2012.

Volkswagen zou vaart achter de truckalliantie tussen MAN en Scania willen zetten omdat het nog voor de invoering van Euro 6 al zou willen profiteren van synergievoordelen.

Bron: Financial Times Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer