Ga naar hoofdinhoud

VW Truck & Bus wordt MAN Latin America

Truckfabrikant MAN heeft haar acquisitie van de Braziliaanse truckactiviteiten van Volkswagen afgerond. Met de overname van VW Truck & Bus was 1,1 miljard euro gemoeid. MAN hernoemt het bedrijf MAN Latin America. De nieuwe topman ervan is Roberto Cortes.

MAN Latin America: Roberto Cortes (l) en Hakan Samuelsson“De completering van deze overname is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze groep”, aldus Hakan Samuelsson, MAN ceo. “MAN Latin America is ons platform voor groei in Zuid- en Latijns Amerika. We worden nu marktleider trucks in Brazilië, een bevestiging van onze steeds sterkere internationale strategie in de BRIC-landen.”

MAN Latin America heeft vestigingen in São Paulo and Resende. Het zal worden geleid door Roberto Cortes (links op de foto naast Samuelsson), die ook al hoofdverantwoordelijke was voor VW Truck & Bus .

VW Truck & Bus maakt al sinds 1996 trucks en bussen in Resende. De voertuigen worden voornamelijk verkocht in Latijns Amerika en Zuid Afrika. Afgelopen jaar werden er zo’n 56.000 voertuigen afgeleverd. Het bekendste product is de Volkswagen Constellation (onder).

Volkswagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer