Waalhaven Groep rijdt Terberg waterstof terminaltrekker in Rotterdamse haven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waalhaven Groep rijdt Terberg waterstof terminaltrekker in Rotterdamse haven

United Waalhaven Terminals (UWT) en Terberg starten met het testen van de eerste waterstof terminal trekker in de Rotterdamse haven. De concept tractor zal de komende weken worden ingezet op de depots van UWT in de Waalhaven om zoveel mogelijk data te verzamelen in de normale operatie. Terberg heeft voor het testen de UWT locaties in de Waalhaven gekozen, vanwege de continue operatie en het in de nabijheid gelegen waterstof tankstation te Rhoon.

De waterstoftrekker is gebaseerd op de onlangs geïntroduceerde volledig elektrische YT203-EV van Terberg. De YT203-H2 is het resultaat van de gezamenlijke ontwikkeling van Terberg en zepp.solutions, een technologische schaalvergroting die gespecialiseerd is in waterstof-brandstofcelsystemen voor diverse toepassingen. Het verschil met het EV-model is dat de energie wordt opgeslagen in de vorm van waterstof, waardoor snel kan worden bijgetankt. De YT203-H2 is uitgerust met vier 150 liter (350 bar) waterstoftanks (600 liter in totaal) met daarin 14,4 kg waterstof. Dit is geschikt voor een volledige dag gebruik in zware toepassingen.

Commercieel manager Willem Beskers van de Waalhaven Groep ziet deze concept tractor van Terberg als een nieuwe stap in de ontwikkeling van emissieloos multimodaal transport: “De terminal trekkers van Terberg zijn ideaal voor de ‘last mile’ transportbewegingen, het vervoer over korte afstanden van en naar onze terminals. Dit is essentieel om een volledig emissieloos logistiek traject te kunnen aanbieden op basis van multimodaal transport. Op het gebied van binnenvaart schepen zijn hierin ontwikkelingen en onze terminals draaien al op 100 procent groene stroom.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer