Ga naar hoofdinhoud

Wanneer komt de nieuwe Volvo FH?

Er is een goede kans dat er dit jaar na de Mercedes-Benz Actros nog een tweede topmodel vrachtwagen wordt geïntroduceerd. Volgens Truckstar wijst alles in die richting, al ontkent Volvo vertegenwoordigers het in alle toonaarden.

Volvo FH 2012Truckstar verwacht zelfs al een introductie in september of oktober, omdat er zelfs al nieuwe FH’s besteld zouden zijn door Volvo-dealer BAS. Dat wordt door de dealer zelf overigens ontkend.

Hoe het ook zij, feit is wel dat er overal in Europa gecamoufleerde modellen van de FH rondrijden. Zelfs in Nederland worden ze gespot, aldus de fanwebsite volvoworld.eu. Overigens wordt bij het bekijken van deze spionage foto’s een ding al wel duidelijk: De voorruit staat weer net zo rechtop als bij  de andere truckmerken. Met uitzondering van de nieuwe Actros dan want daar helt de voorruit juist enkele graden meer naar achteren dan bij het voorgaande model. De nieuwe cabine zal eveneens worden gebruikt door zustermerk Renault. Dat betekent dat de verschillen tussen de trucks van de beide merken straks zal zijn teruggebracht tot de badge op de grille en wellicht de grille zelf. Of je ook straks nog steeds de goedkoopste Volvo bij de Renault dealer zal kunnen kopen is niet bekend. We nemen aan dat er wat prijzen betreft wel enige harmonisatie tussen de beide merken zal plaatsvinden. Verder zijn insiders benieuwd hoe Volvo straks haar kernwaarde ‘veiligheid’ gestalte gaat geven.

Volvo FH 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer