Ga naar hoofdinhoud

Westerman kiest voor MAN TGS Euro 6

Westerman Logistics in Nieuwleusen koos onlangs voor tien nieuwe trekkers van het type MAN TGS 18.320 BLS. Onderhoud en reparaties van de nieuwe voertuigen wordt gedaan door MAN dealer Roordink Bedrijfswagens in Zwolle.

MAN Euro 6 Westerman 1Westerman Logistics is een logistieke dienstverlener die warehousing, value added services en een breed pakket aan distributiediensten biedt. Naast een gevarieerde stroom aan groupage kent het bedrijf ook specialisaties voor fietsen en lengtegoederen. Westerman richt zich sinds begin dit jaar bovendien op de distributie van zorgproducten als medicijnen en revalidatiehulpmiddelen. “We vervoeren goederen in allerlei soorten en maten. Elke productgroep heeft haar eigen specifieke randvoorwaarden voor transport”, aldus directielid Berend van Dieren. “We rijden in de Benelux en het noordwestelijk deel van Duitsland. Voor het distribueren van de goederen beschikken we dan ook over een breed geoutilleerd wagenpark van een kleine 90 trucks.”

Westerman MAN euro 6De MAN’s TGS 18.320 BLS van Westerman Logistics zijn de eerste Euro 6 trekkers in dit segment die in Noord-Nederland zijn afgeleverd Ze zijn uitgevoerd met een XL-cabine, dus met een hoog dak. “De inzet van MAN trucks met Euro 6 is vanuit ons streven naar duurzaamheid een goede keus geweest”, vervolgt Van Dieren. “We geven zo een duidelijk signaal richting opdrachtgevers die waarde hechten aan duurzaam ondernemen. Daarnaast pakt het verbruik van de nieuwe MAN Euro 6 trekkers erg positief uit. Dat tekende zich al af bij de eerste uitgebreide test die we hebben gemaakt met een demotruck van Roordink, maar ook nu we de auto’s in bedrijf hebben, blijven de verbruikscijfers gunstig.”

Westerman Logistics heeft in 2010 de Lean & Green Award gekregen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu reikt die uit aan bedrijven die zich inspannen om binnen vijf jaar (gerekend vanaf 2007) de CO2-uitstoot met minimaal 20 procent te reduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer