Wie doet mee aan proef 'Transportnavigatie Drenthe'? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wie doet mee aan proef ‘Transportnavigatie Drenthe’?

Navigatiesystemen voor personenauto’s zijn lang niet altijd geschikt voor trucks. De provincie en de gemeenten in Drenthe willen dit probleem aanpakken. Zij hebben daarom samen met EVO, TLN en CROW een navigatiesysteem ontwikkeld dat transportefficiënte routeadviezen geeft. Binnenkort wordt gaat er een proef van start om het systeem te testen.

TrucknavigatieHet nieuwe navigatiesysteem houdt rekening met specifieke informatie voor het vrachtverkeer, zoals breedte-, lengte-, asdruk-, en gewichtsbeperkingen. Maar ook doorrijhoogte, venstertijden en inrijverboden worden in het systeem ingevoerd. Het meest spectaculaire onderdeel zijn de wegwerkzaamheden. Die informatie wordt via GPRS actueel naar het voertuig overgebracht.

Voor deze proef zijn wij op zoek naar vervoerders en verladers die met één of meer vrachtauto’s veel rijden in de provincie Drenthe.

Behalve de gratis publiciteit is het ook een uitgelezen moment om als bedrijf mee te kunnen denken met de ontwikkeling van een transportvriendelijk navigatiesysteem. Met uw bijdrage kunt u ook een bijdrage leveren bij het voorkomen van transportonvriendelijke maatregelen door gemeentes en provincie.

Een bedrijf kan deelnemen met verschillende vrachtauto’s. In totaal kunnen honderd vrachtauto’s deelnemen aan de proef, die begint in het najaar van 2009 en doorloopt tot en met het voorjaar van 2010. In deze periode vinden twee metingen plaats die elk 4 weken duren.

Meld u hier aan om mee te doen!

Bron: EVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer