Ga naar hoofdinhoud

Wierda bouwt 29 lestrucks om

Sociaal Fonds Transport en Logistiek, een overlegorgaan tussen werknemers en werkgevers dat in België onder andere chauffeursopleidingen verzorgt, heeft afgelopen week 29 nieuwe MAN vrachtwagens in gebruik genomen. Deze Euro 6 MAN TGX 18.400 zijn omgebouwd tot lesvoertuigen door Wierda Voertuig Techniek.

Sociaal Fonds 2
De 29 MAN vrachtwagens zijn door Wierda Voertuig Techniek (WVT) voorzien van dubbele bediening en extra zittingen. Ook de uitlaat is verplaatst door WVT. Dit laatste was niet zomaar gedaan: WVT moet zich houden aan de strenge eisen die MAN stelt ten aanzien van Euro 6 voertuigen. Het aanpassen van de uitlaat mag alleen onder strenge voorwaarden. De oplossing van WVT is goedgekeurd door MAN waardoor WVT van alle Euro 6 voertuigen van MAN de uitlaat mag aanpassen.

Het inbouwen van extra zittingen en dubbele bediening in een vrachtwagen moet eveneens aan voorwaarden voldoen. De extra zittingen zijn door de RDW en de Belgische FOD goedgekeurd na uitgebreide trektesten. Ook de dubbele bediening is uitgebreid getest en gecertificeerd.

Sociaal Fonds Transport en Logistiek heeft gekozen voor de MAN TGX 18.400 4×2 BL voor de bakwagens waarmee gereden gaat worden. De trekkers van het nieuwe wagenpark zijn de MAN TGX 18.400 4×2 BLS geworden. Beide type voertuigen zijn voorzien van een XXL cabine. De keuze is op MAN gevallen na een aanbestedingstraject.

Op 27 januari zijn de voertuigen officieel overhandigd door de algemene directie van MAN Truck & Bus België, vertegenwoordigd door Managing Director Marc De Baerdemaeker, aan het Sociaal Fonds Transport en Logistiek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer