Wilde achtervolging na diefstal koper • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wilde achtervolging na diefstal koper

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft na een wilde achtervolging een containerbak vol koper onderschept die vermoedelijk is gestolen. De partij werd maandagavond laat op de A1 ter hoogte van Hoevelaken aangetroffen in een vrachtwagen. De politie is nog op zoek naar getuigen van de achtervolging.

politieauto onderwegDat heeft een zegsman dinsdag gemeld. De vrachtauto met Duits kenteken trok de aandacht toen deze met een snelheid van 127 kilometer per uur langs twee politiesurveillanten reed. Toen de bestuurder van de wagen een stopteken negeerde, volgde een achtervolging waarbij de vrachtwagen het overige verkeer in gevaar bracht. Zo reed het voertuig bijna een personenauto van de weg en raakte op een haar na een caravan.

Net na Hoevelaken zette de bestuurder de vrachtauto stil op de linkerrijstrook. Terwijl de wagen nog uitrolde, sprongen de twee inzittenden uit het voertuig. Zij sprongen over de vangrail en vluchtten in een wagen die inmiddels klaar stond op de andere rijbaan. “Het zou een prachtige film opleveren”, aldus een zegsman van het KLPD.

De twee betrokkenen zijn nog niet gearresteerd. De vrachtwagen bleek het afgelopen weekeinde gestolen in Duitsland. Waar de lading koper vandaan kwam, is nog niet duidelijk. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met het KLPD via telefoonnummer 0343-535353.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer