Winterweer: 12 miljoen euro transportschade • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Winterweer: 12 miljoen euro transportschade

De transportbranche schat dat het winterweer van donderdagochtend een schadepost van ongeveer 12 miljoen euro oplevert. Dat heeft een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN) gezegd.

Winters weer hindert vrachtwagensDie schade wordt veroorzaakt door de vertraging die vrachtwagens onderweg oplopen. “Vrachtauto’s zijn langer onderweg, wat leidt tot hogere kosten voor chauffeurslonen en meer verbruik van diesel.”

TLN roept weggebruikers op meer afstand te houden van vrachtwagens. “Ze hebben een langere remweg, met gladheid speelt dat extra op”, aldus de woordvoerder.

Verladersorganisatie EVO heeft de leden woensdag al geïnformeerd en hen opgeroepen zoveel mogelijk anders te plannen. “Bijvoorbeeld door vroeger uit te rijden, helemaal niet rijden is in de meeste gevallen geen optie”, aldus een woordvoerder. Op plekken waar donderdagochtend niet geleverd kon worden, wordt dat zoveel mogelijk in de middag alsnog gedaan.

Verzekeraar Interpolis kreeg ongeveer 10 procent meer schademeldingen. “Op een normale dag krijgen we tot elf uur in de ochtend zo’n 285 meldingen, nu zijn het er 310.” Interpolis krijgt vooral veel meldingen van aanrijdingen door gladheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer