Worldtrucker: online community voor chauffeurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Worldtrucker: online community voor chauffeurs

Volvo Trucks lanceert dit weekend een internationale online community voor chauffeurs: Worldtrucker. De community moet een ontmoetingsplaats worden voor chauffeurs en fans van alle merken trucks.

Worldtrucker homepageLeden kunnen onder andere foto’s uitwisselen en deelnemen aan discussies over het transportsegment.

Worldtrucker is de eerste online community voor fans van alle merken trucks wereldwijd. De community is opgezet op initiatief van Volvo Trucks, maar alle inhoud wordt bepaald door de leden zelf.

Worldtrucker is al in december 2009 gelanceerd in Zweden als pilotproject. In januari 2010 werd de Italiaanse versie gelanceerd. Conclusies uit onderzoeken naar deze projecten hebben uiteindelijk geleid tot de opzet van de huidige site die nu dus ook een Nederlandstalige versie kent.

Digitale media bieden verschillende alternatieve kanalen voor communicatie en vragen tegelijkertijd grote openheid. “In de huidige maatschappij wordt er van bedrijven verlangd dat zij rechtstreeks met hun doelgroep communiceren. Door middel van Worldtrucker willen wij op een transparante wijze dichter bij de truckgemeenschap komen en luisteren naar wat zij te zeggen hebben”, verklaart Niclas Hermansson, Digital Marketing Strateeg bij Volvo Truck Corporation.

“Worldtrucker is een tool die expliciet oproept tot dialoog. We willen de ervaringen, wensen en meningen van chauffeurs en belanghebbenden monitoren met als doel onze producten en diensten nog verder te verbeteren”, besluit Hermansson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer