Ga naar hoofdinhoud

Wurgakkoord voor Estse truckers

De stakende truckers uit Estland, die al bijna een week verbleven op een parkeerplaats langs de A12, zijn na een wurgakkoord met hun voormalige werkgever woensdagmiddag vertrokken.

Estland truckers staken langs A12 (videostill)Na zes dagen staken op parkeerplaats De Meern hebben de twaalf Estlandse chauffeurs eindelijk een overeenkomst met hun werkgever Hasan Kilinc van het vervoersbedrijf Interliner. Hoewel het woord overeenkomst misschien wat overdreven is. De truckers krijgen  637 euro, een overnachting in een hotelletje en een bootticket naar huis (nota bene betaald door de Nederlandse transporteur Van Heezik – uit coulance). Daartegenover staat ontslag en nog veel meer. Toen de chauffeurs na hun ontslag protesteerden en de sleutel van hun trucks niet wilden uitleveren, kwamen er dreigtelefoontjes en -sms’jes. Onbekenden dreigden hun moeders en kinderen in Estland te verkrachten.

De hele dag is er onderhandeld. Het uiteindelijke bod van Kilinc is voor de moegestreden truckers na veel wikken en wegen net voldoende. “De overige duizenden euro’s zullen we proberen los te krijgen via de rechtbank in Estland”, aldus een van de truckers.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer