Zes nieuwe Scania's voor Jansen Urk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zes nieuwe Scania’s voor Jansen Urk

Jansen Transport uit Urk rijdt sinds kort met maar liefst zes nieuwe Scania’s. Alle auto’s zijn drie-assige R-Series met een Topline cabine, twee-pedaals Scania Opticruise en Scania Retarder. Ze variëren in vermogensklasse van 440 tot 500 pk.

Een van de zes nieuwe Scania's van Jansen Transport uit Urk, uit een serie van vier trekkers en twee combi's.Twee van de voertuigen zijn als koel-vries combi uitgerust. Ze beschikken ook over de 9-tons enn luchtgeveerde vooras, die bij Scania sinds kort ook leverbaar is bij bakwagens Vier van de nieuwe voertuigen zijn Scania R 440 LA 6×2/4 MNA trekkers. Daarnaast is er een  Scania R 500 LB 6×2*4 MNB koel-vriescombi met 9-tons vooras, Van Eck opbouw en twee Mitsubishi koelmotoren. Het zesde voertuig, een Scania R 480 LB 6×2*4 MN, heeft ook een 9-tons vooras en gaat ook als koel-vriescombi rijden met dezelfde opbouw, maar met Frigoblock koeling en aangepaste carter en multiriem. De zes cilinders, van 440 en 480 pk, zijn voorzien van Scania XPI motoren op basis van EGR. Deze hebben geen AdBlue nodig om aan de Euro 5 norm te voldoen. Voor de extra zware ladingen biedt de V8 met 500 pk en 2500 Nm ruim voldoende vermogen.

Jansen Transport is een logistieke dienstverlener op het gebied van koel- en vriestransport. Vanuit de thuisbasis in Urk verzorgen zij dagelijks geconditioneerde (vis)transporten van en naar diverse bestemmingen in Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, België en Nederland. Ook kan Jansen de op- en overslag verzorgen van goederen die op transport moeten. Hiervoor is er een nieuw koel- en vrieshuis (coldstore) aan de Hors in Urk. De trailers die gebruikt worden zijn voorzien van tussenwanden en een tweede verdamper, zodat gescheiden compartimenten kunnen worden gecreëerd met verschillende temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer