Ga naar hoofdinhoud

Zetros aan de slag in Lapland

In Finland nemen ze geen halve maatregelen als het om materieel gaat dat winterse omstandigheden aankan. De energieleverancier Eltel Networks heeft een Mercedes-Benz Zetros 2733 6×6 aangeschaft.

Mercedes-Benz Zetros aan de slag in LaplandEltel werkt in het noorden van Finland, in Lapland, onder meer aan de constructie en het onderhoud van hoogspanningsleidingen. Dat gebeurt in barre omstandigheden, vaak met veel sneeuw en ijs en temperaturen ver onder nul.

De drie-assige Zetros wordt aangedreven op alle wielen en is ingesteld op optimaal presteren in offroad-terrein, onder elke omstandigheid. De bouw van de Zetros, met de cabine achter de vooras, zorgt voor een prima gewichtsverdeling. De Zetros 2733 6×6 wordt aangedreven door een 326 pk sterke zescilinder diesel die maar liefst 1300 Nm aan koppel genereert.

De Zetros kan bij Eltel meteen aan de bak. Er moeten tussen Sodankylä en Levi zo’n 310 hoogspanningsmasten verrijzen over een afstand van 90 kilometer. Het werk begint deze maand en moet in december 2010 af zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer