Ga naar hoofdinhoud

EV’s in je wagenpark, zo pak je dat aan

Terugkijken

Wat is er voor nodig om mijn zakelijke wagenpark te elektrificeren? Die vraag loopt als een rode draad door het webinar ‘EV’s in je wagenpark, zo pak je dat aan’. Eisma Industriemedia houdt dit webinar op donderdag 27 januari in samenwerking met Webfleet Solutions, onderdeel van Bridgestone Mobility Solutions. De uitzending is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Werk aan de winkel voor (MKB-)bedrijven met een wagenpark. ‘Vervoer van de toekomst moet emissieloos, duurzaam en schoon zijn’, zegt de overheid. Als diesel- en benzinemotoren iets níet zijn, is het dat. De uitstoot van broeikasgassen en stikstofdioxide moet omlaag. Dat gaat niet vanzelf. Daarom stimuleert de overheid op allerlei manieren milieuvriendelijk rijden.
Overstappen is geen kwestie van wel of niet willen, want als het aan de Europese Commissie ligt, verdwijnen vanaf 2035 alle verbrandingsmotoren op benzine en diesel. Bovendien hebben verschillende Nederlandse steden al aangekondigd vanaf 2025 alleen nog elektrische bestellers toe te laten in de stadscentra.

Kortom, bedrijven staan voor een enorme verandering. Veel eigenaren van een wagenpark hebben echter geen idee wat de overstap naar elektrische bedrijfswagens met zich meebrengt. Wanneer moet ik overstappen? Kan ik dat gefaseerd doen? Hoe maak ik mijn bedrijf klaar voor EV? Wat moet ik daarvoor in gang zitten, kan ik het überhaupt betalen?

In het webinar gehouden vanuit Studio Eisma schetsen we de huidige markt en ontwikkelingen. Remco Harkmans van Webfleet Solutions neemt je vervolgens aan de hand van een praktisch stappenplan mee door de transitie naar EV. “Op basis van data van een bestaand wagenpark en onze praktijkervaring kunnen wij ook advies geven over welke wagens om te zetten zijn in elektrische voertuigen.”
​​​​​​​
Het gratis webinar is op donderdag 27 januari van 12.30 tot 13.00 uur live te volgen.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer