Ga naar hoofdinhoud

Altijd realtime zicht op je kostbare materialen met asset tracking

Terugkijken

Webinar over asset tracking

Het tracken en beheren van bedrijfsmiddelen was vroeger een tijdrovende klus. Tegenwoordig helpt ingenieuze software fleetmanagers om via één interface zicht te houden op trucks, aanhangers of andere kostbare machines. Zo krijg je meer controle over je bedrijfsproces, en kun je zelf in actie komen als bedrijfsmiddelen bedoeld of onbedoeld kwijtraken. Het is dan ook niet vreemd dat deze vorm van materiaalbeheer, asset tracking, aan populariteit wint.

​​​​​Asset tracking kan door middel van gps, RFID of met behulp van barcodes. Het doel is altijd hetzelfde: op elk gewenst moment de locatie van elke asset te weten. Via desktop, tablet of smartphone volg je realtime de bewegingen van (aangedreven) bedrijfsmiddelen.

Bovendien helpt asset tracking de werklast te verminderen, taken te automatiseren, de waarde van bedrijfsmiddelen te behouden en het onderhoud te vereenvoudigen. Door bijvoorbeeld draaiuren te registreren, kun je heel gericht onderhoud toepassen en zo onnodige onderhoudskosten voorkomen. Metingen van draaiuren of exact gereden kilometers maken het ook mogelijk om bij verhuur van materieel nauwkeurig te factureren.

Kortom: asset tracking kent veel voordelen. Maar hoe zet je het in om er het maximale uit te halen? Welke data verzamel je en hoe gebruik je deze informatie om bedrijfsprocessen te optimaliseren? Wat zijn de mogelijkheden en kansen van asset tracking middels gps? Wat zijn de laatste technische ontwikkelingen? Op deze vraagstukken gaat Remco Harkmans van Webfleet Solution in tijdens het webinar ‘Altijd realtime zicht op je kostbare materialen’ op 10 maart tussen 12.30 en 13.00 uur.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer