Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Opel Antara: “SUV voor bedrijven”

Opel ziet de grijs kenteken versie van de Antara als de ideale SUV voor de bakker en de groenteboer. De wagen wordt op de komende Bedrijfsauto RAI gepresenteerd. De prijzen zijn helaas nog niet bekend.

Opel Antara RAI Van grijs kenteken bedrijfsautoDe Opel Antara Van is voorlopig alleen leverbaar met een 2,0-liter common-rail turbodieselmotor van 110 kW/150 pk, een krachtbron die standaard met een Diesel Partikel Filter (DPF) is uitgerust. Naar keuze is deze 2.0 CDTi leverbaar met een handmatig bediende vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met ActiveSelect-schakelfuncties. De Van versie heeft uiteraard de zelfde vierwielaandrijving, hoge zitpositie, grote bodemvrijheid en grote wielen als de gewone Antara. Het aandrijfsysteem werkt met een elektronisch gestuurd elektrohydraulisch differentieel dat het koppel onder alle omstandigheden in een optimale verhouding verdeelt over de voor- en achteras. De aandrijflijn is volledig geïntegreerd met de ABS- en ESP-systemen. Verder kan de Antara Van ook uitgerust worden met Trailer Stability Assist (TSA), dat slingerbewegingen van een eventuele aanhangwagen of caravan.
De extra laadruimte werd gecreëerd door de achterbank te verwijderen en een tussenschot te plaatsen. Het laadvermogen is maximaal 760 kg en de  laadvloer is ruim 1,70 meter lang.

 
Auteur: Pieter Wieman
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer