Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Alle transportapps in één etalage

Om snel inzicht te kunnen bieden in de apps die bruikbaar zijn in transport en logistiek is woensdag de site www.TransportLAB.nl gelanceerd op de vakbeurs ICT & Logistiek. Dit initiatief van TLN en Swaak&Crooijmans zorgt ervoor dat apps vindbaar zijn en transporteurs en app-ontwikkelaars met elkaar in contact worden gebracht.

FotoLanceringTransportLAB
“Er is wereldwijd een woud aan apps beschikbaar die praktisch zijn voor transporteurs en logistiek dienstverleners, maar ze zijn lastig te vinden. Daarom hebben we een soort etalage gebouwd waar een transportondernemer de apps snel kan vinden”, zegt Paul Swaak, zelfstandig adviseur in strategisch business management. Hij heeft vele jaren ervaring in de transportsector, onder meer bij Portbase en Samskip.

Swaak vertelt dat TransportLAB verder gaat dan alleen het zoeken naar apps. “Heeft iemand een idee voor een app die nog niet is ontwikkeld, dan wordt hij via het crowdlab op de site in contact gebracht met partijen die de app kunnen bouwen. Ook kunnen wij de financiering ondersteunen.”

Daarnaast heeft de site een community waarin transporteurs, experts en ontwikkelaars via de verschillende social media contact met elkaar kunnen zoeken. Ook kunnen reviews van apps op TransportLAB worden geplaatst

Omdat de site net van start is gegaan, staan er nog maar een handvol apps op. Swaak verwacht dat dit aantal snel gaat groeien. “Om dat te realiseren zijn we nog bezig met ontwikkelen van een zoekfunctie, die het hele internet gaat afzoeken naar bruikbare apps”, zegt Swaak. “Vinden we die in het buitenland, dan benaderen we de makers met het verzoek of er ook een versie voor ons land gemaakt kan worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer