Nieuwe Advancer Hybrid van Thermo King • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Advancer Hybrid van Thermo King

Thermo King introduceert de nieuwe Advancer Hybrid-koelunits, de nieuwste toevoeging aan het opleggersassortiment uit de Advancer A-Series. De Advancer Hybrid-technologie is nu beschikbaar voor het volledige Advancer-assortiment: A-360, A-400, A-500 en de A-500 Whisper Pro.

Naadloos schakelen tussen de primaire elektrische bedrijfsmodus naar motorvermogen wanneer nodig,  de Advancer Hybrid-units combineren de hoogwaardige trailerkoeling van Thermo King met de elektrische technologie van Frigoblock. Het resultaat vertaalt zich in verbeterde duurzaamheidsprestaties en operationele efficiëntie voor vervoerders bij zowel langeafstands- als binnenstedelijke activiteiten.

“De Advancer Hybrid is ontworpen om onze klanten maximale keuze en flexibiliteit te bieden als het gaat om het nakomen van hun duurzaamheidsverplichtingen”, aldus Colm O’Grady, Product Leader Trailer bij Thermo King. “De Thermo King Hybrid-technologie is in het verleden al met succes gebruikt om de uitstoot van vrachtwagens en opleggers in stedelijke gebieden en lage-emissiezones te verlagen. Door nu de hybride technologie op Advancer-units mogelijk te maken, blijven onze klanten nog steeds profiteren van het beste van twee werelden. Ze profiteren van zeer duurzame, ongeëvenaarde prestaties en brandstofefficiëntie bij langeafstandsritten en altijd-conforme leveringen in de binnenstad.”

De unit is standaard voorzien van connectiviteit en telematica en gebruikt geofencing om automatisch over te schakelen naar de hybride elektrische modus bij het betreden van een vooraf gedefinieerde zone. Daardoor kunnen wagenparkbeheerders onbeperkt dag- en nachtschema’s hanteren met de gemoedsrust dat de unit aan de regelgeving in het betreffende gebied voldoet.

In combinatie met de Advancer A-500 Whisper Pro werkt het systeem, zelfs wanneer de dieselmotor van de unit wordt gebruikt, met een geluidsniveau onder de door PIEK opgelegde 60dB (A)-norm en geeft het uw wagenpark toegang tot binnenstedelijke zones met de strengste geluidsrestricties.

Voor wagenparkbeheerders maakt de Advancer Hybrid een grotere bruikbaarheid en efficiëntie van de operatie mogelijk, wat op zijn beurt nieuwe commerciële en operationele kansen ontgrendelt. Chauffeurs profiteren van deautomatische en soepele overgang van de ene aandrijftechnologie naar de andere, zodat hun transportkoelunit altijd gegarandeerd de koelprestaties levert die nodig zijn voor de toepassing.

De Thermo King Hybrid-technologie biedt ook een reeks indrukwekkende operationele voordelen. Bedrijven met veeleisende distributieactiviteiten kunnen meer dan 50 procent brandstofkosten per jaar besparen en profiteren van de bijbehorende CO2-besparingen. Advancer Hybrid is ook compatibel met alternatieve energiebronnen voor tractoren, zoals HVO en LNG. Door de bedrijfsuren van de motor te verkorten en meer op elektrisch vermogen te vertrouwen, helpt de technologie de koelunit langer in topconditie te houden – een voordeel dat verder wordt vergroot door de bijbehorende vermindering van onderhoudsintervallen en een meetbare verbetering van de levensduur van de apparatuur.

“Omdat gekoeld transport zich blijft aanpassen aan een breed scala aan klantgerelateerde en wettelijke eisen, blijft innovatie van vitaal belang om de wagenparken van onze klanten toekomstbestendig te maken”, zegt Colm O’Grady. “Met Advancer Hybrid leveren we technologie die zich kan aanpassen aan een breed scala aan rollen om de commerciële en ecologische doelstellingen van onze klant te helpen maximaliseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer