Ga naar hoofdinhoud

Euromaster mee in Dakar Rally

Zaterdag 3 januari start de dertigste Dakar rally die voor het eerst door het Zuid-Amerikaanse Argentinië en Chili loopt. Sinds 1998 is bandenspecialist Euromaster partner van de Dakar competitie. Twee weken lang verzorgt Euromaster de montage, demontage en de reparatie van de banden op alle auto’s.

Euromaster Dakar RallyHet assistentieteam van Euromaster bestaat uit 11 monteurs afkomstig van verschillende Europese landen. Euromaster laat continu twee vrachtwagens rijden die zijn uitgerust met montageapparatuur en een compressor. “Als bandenspecialist beoogt Euromaster de wedstrijddeelnemers tijdens de loodzware reis goede service en veiligheid te bieden”, aldus Lianne Ilsink van Euromaster Nederland.

 Motorsportexperts bestempelen de Dakar route die in 2009 van de Patagonische vlakten tot de Atacama woestijn en door de bergketen van de Andes loopt, als ideaal. Het terrein is uitdagend en doet een appel op uithoudingsvermogen en technische vereisten. De Dakar deelnemers kunnen er hun kwaliteiten volledig in kwijt, ze treffen er allerlei moeilijke situaties en ze zullen zich goed moeten aanpassen aan de omstandigheden ter plaatse.

De 9500 km worden gereden door 530 teams uit 49 landen. Aan de race doen 230 motoren, 30 quads, 188 auto’s en 82 vrachtwagens mee. De Dakar rally duurt van 3 tot 18 januari 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer