Sennder neemt Cars & Cargo over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sennder neemt Cars & Cargo over

Het digitale vrachtplatform Sennder neemt het Nederlandse transportbedrijf Cars&Cargo over. Dat is bijzonder, want met de acquisitie beschikt Sennder behalve over een groot digitaal netwerk ook over een vloot van 240 gecharterde trucks dat het zelf kan inzetten.

Sinds de oprichting was Sennder altijd al op het overnamepad, met Everoad en Uber Freight Europe als resultaten. Met Cars&Cargo neemt het bedrijf nu een sterke goederen- en autovervoerder over met een goede marktpositie in Frankrijk en de Benelux. Cars&Cargo vervoert zo’n 43.000 ladingen per jaar door heel Europa.

Op het digitale platform van Sennder ontstaat nu een grotere capaciteit die profiteert van de voordelen op het gebied van transparantie en efficiëntie van het besturingssysteem van Sennder, SennOS.  Klanten van Sennder die actief zijn in Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en Luxemburg zullen profiteren van een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding en een premium servicekwaliteit doordat de volledig gecharterde vloot van Cars&Cargo zich aansluit bij het netwerk van sennder. De vloot van Cars&Cargo zal worden geïntegreerd in de technologie van Sennder, waardoor toegang wordt verkregen tot digitaal vlootbeheer, routeoptimalisatie en naadloze onboarding.

De overname toont aan dat Sennder zich richt op partnerschappen en overnames die het bestaande aanbod verbeteren, aangezien het bedrijf streeft naar het leveren van meer waarde aan zowel verzenders als vervoerders. Cars&Cargo zal in de nabije toekomst onder haar bestaande merknaam blijven opereren. Het team van Cars&Cargo zal toetreden tot Sennder, waarbij de oprichter Bob Snijder aanblijft als Managing Director van Cars&Cargo.

David Nothacker, mede-oprichter en CEO van Sennder, zegt: “Sennder heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt, waaronder verschillende opvallende overnames, die ertoe hebben bijgedragen dat we Europa’s toonaangevende digitale expediteur zijn geworden. In 2021 willen we ons bestaande aanbod voor zowel vervoerders als verladers uitbreiden – onze overname van Cars&Cargo voldoet aan deze doelstelling. We kijken ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde Cars&Cargo team om de bestaande vloot te digitaliseren en een premium service te bieden aan de Benelux, Duitse en Franse markten.”

Bob Snijder, algemeen directeur en oprichter van Cars&Cargo, zei: “Ik kijk ernaar uit om onze vrachtwagens over te zetten op het besturingssysteem SennOS. Wij delen de visie van Sennder om logistiek geschikt te maken voor de toekomst en we voelen dat het digitaliseren van onze gecharterde vloot aansluit bij ons collectieve doel. Met Sennder geven we de sector meer toegang tot capaciteit die digitaal geoptimaliseerd is om zo efficiënt mogelijk te rijden – dat is een opwindend perspectief.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer