Ga naar hoofdinhoud

E-experts aan het woord op E-Truck Experience!

Nog maar twee weekjes en dan is het zover: de E-Truck Experience op het Circuit Zandvoort. Natuurlijk wil iedereen daar wel rijden in een elektrische Mercedes-Benz, Scania of Volvo, maar vergeet ook zeker niet het congres ‘E-Trucks in de praktijk’, met zes interessante sprekers. En dat zijn echte e-experts!

De E-Truck Experience vindt plaats op twee dagen, donderdag 21 en vrijdag 22 september. Het congres vindt dus ook twee keer plaats. Maar het is niet twee keer hetzelfde, want als de nacht valt over het circuit, hangen we de e-trucks aan de laadpaal en wisselen we de sprekers.

Op donderdag 21 september starten we het congres, onder leiding van TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven, omstreeks 16.15 uur in de Hankook Conference Room met Erwin Keizer, financial manager bij transportbedrijf Van Straalen en de Vries. VSDV heeft inmiddels ervaring opgedaan met de inzet van elektrische trucks en Erwin Keizer neemt de bezoekers mee in dat traject. Wat ging er goed en ook: wat kon beter en waar kunnen anderen van leren?

Na Keizer geven we het woord aan Rob Aarse van Transport en Logistiek Nederland. Hij kan vertellen waarom die transitie naar emissievrije trucks nodig is. Wat is de regelgeving erachter en waarom brengen truckfabrikanten al die elektrische vrachtwagens op de markt?

Als het om expertise rond e-trucks gaat, ben je bij Johnny Nijenhuis van Nijenhuis Truck Solutions aan het goede adres. Hij kan over heel veel aspecten van de elektrische truck vertellen, maar zal zich toespitsen op de TCO. Want tja, hoeveel kost zo’n e-truck nu in de praktijk van alledag?

Na de presentaties van Erwin Keizer, Rob Aarse en Johnny Nijenhuis is er volop ruimte voor vragen aan hen en discussie met elkaar!

Op vrijdag 22 september is het een nieuwe dag en dus ook een nieuw congres. Nog steeds met ‘E-Trucks in de praktijk’ als thema natuurlijk, maar met drie nieuwe sprekers.

Als eerste betreedt Peter de Rooy van De Rooy Transport het podium. Hij is al heel lang voorvechter van duurzaam transport en kan putten uit brede ervaring met duurzame trucks, in het meest recente geval natuurlijk met elektrische trucks. Hoe zet De Rooy Transport die in?

Er is al heel veel gezegd over zero-emissie zones, maar hoe zit het nu echt? Dat kan Anne-Marie Nelck van Transport en Logistiek Nederland heel goed vertellen. Zij gaat in op de regelgeving, overgangsfases, vergunningen en ontheffingen. Met de tips van Anne-Marie kun je straks prima de stad in!

Da’s allemaal leuk, die elektrische trucks, maar hoe zit het met de laadpalen? Gerben van den Berg van WattHub kan daar veel over vertellen, want WattHub bouwde in Geldermalsen een laadplein met maar liefst 36 DC-laadpalen en zes AC-laders. Waar moet je op letten bij het bouwen van een laadplein, en kun je er ook derden laten laden en er zelf wat geld aan verdienen?

Ook na de presentaties van Peter de Rooy, Anne-Marie Nelck en Gerben van den Berg is er volop tijd en ruimte voor vragen en discussie!

Na het congres is er ruimte om te netwerken, een hapje te eten of natuurlijk de e-trucks uit te proberen op het Circuit Zandvoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer