Iveco-Nikola productiefaciliteit in Ulm geopend • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco-Nikola productiefaciliteit in Ulm geopend

Iveco en Nikola openden deze week hun joint-venture productiefaciliteit voor zware elektrische vrachtwagens in het Duitse Ulm. Daarmee kan er gestart worden met serieproductie van de Nikola Tre, de elektrische versie van de Iveco S-Way.

Iveco en Nikola willen eind dit jaar beginnen met de serieproductie van de Tre.  De eerste Nikola Tre-modellen die in Ulm worden geproduceerd, worden in 2022 geleverd aan geselecteerde klanten in de Verenigde Staten. Naast het productiemodel van het batterij-elektrische voertuig (BEV) was de volgende evolutie van dit modulaire heavy-duty platform ook te zien in de vorm van het prototype van het brandstofcel electrische voertuig (FCEV) van de Nikola Tre. Dit volgende model zal eind 2023 in Ulm in productie gaan.

“Ondanks alle uitdagingen in de industrie en de wereldwijde pandemie waarmee we worden geconfronteerd sinds we deze samenwerking voor het eerst aankondigden in september 2019, is het zeer de moeite waard om hier vandaag als team te kunnen staan en getuige te zijn van de uitvoering van al ons harde werk dat op tijd en volgens onze oorspronkelijke plannen is geleverd”, zei Iveco CEO Gerrit Marx tijdens zijn openingstoespraak. “Dankzij de bewezen expertise en gevestigde voetafdruk van Iveco hebben we een platform geboden waarop Nikola’s technologie kan gedijen. Nu ligt onze focus op het succes van deze operatie en het gezamenlijk nemen van het voortouw als het gaat om klimaatneutraal lange- en korteafstandsvervoer voor zwaar transport.”

De productiefaciliteit van Ulm beslaat 50.000 vierkante meter, en beschikt over een eindassemblageproces dat is ontworpen voor elektrische voertuigen. Deze fabriek, en de eerste fase van de industrialisatie, vertegenwoordigt gezamenlijke investeringen van Iveco en Nikola en betrekt hierbij +/- 160 leveranciers in het proces van begin tot eind. De productielijn zal momenteel naar verwachting ongeveer 1.000 eenheden per jaar kunnen produceren en zal naar in de volgende jaren een geleidelijke opmars ondergaan. De productiefaciliteit gaat naar verwachting werken volgens de principes van het World Class Manufacturing-programma , met als doel nul afval, nul ongevallen, nul storingen en nul voorraad te bereiken, bevestigd door de belangrijkste kenmerken, waaronder volledig digitaal winkelvloerbeheer dat is ontworpen om 100% traceerbaarheid en papierloze bewerkingen te garanderen.

“Deze nieuwe faciliteit is prachtig en we zijn de Iveco- en Nikola-teams dankbaar voor hun samenwerking en doorzettingsvermogen om deze tot leven te brengen”, aldus Nikola CEO Mark Russell. “Dit is de zoveelste belangrijke mijlpaal voor Nikola bij het uitvoeren van onze strategie en visie om een wereldleider te zijn in emissievrije transportoplossingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer