DAF op waterstof de weg op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF op waterstof de weg op

Transportbedrijf Breytner en zusterbedrijf Vlot Logistics gaan binnen enkele maanden werken met een DAF CF op waterstof, met techniek afkomstig van VDL.

Het gaat om een veldproef die plaatsvindt in het kader van het project H2Share. H2Share staat voor: ‘Hydrogen Solutions for Heavy-duty transport Aimed at Reduction of Emissions in North-West Europe’. Doel is het faciliteren van de marktontwikkeling van koolstofarme heavy-duty voertuigen op waterstof voor logistieke toepassingen. Bedoeling is om praktische ervaring op te doen in verschillende regio’s in Noordwest Europa. Dit moet op zijn beurt de industrie voor deze toepassingen in de regio ten goede komen. Het project wil de gereedheid van waterstoftechnologie in reële omstandigheden aantonen.

Het Nederlandse VDL bouwde de waterstoftruck van 27 ton en het Duitse Wystrach GmbH ontwikkelt het mobiel waterstoftankstation. Deze zullen getest worden op 6 locaties in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Breytner probeerde afgelopen week ook al het waterstoftankstation in Rhoon uit. Binnenkort, als het mobiele waterstoftankstation van Wystrach gereed is, gaat het project daadwerkelijk de weg op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer