360° Omnivue nu ook voor bestelauto’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

360° Omnivue nu ook voor bestelauto’s

GrootJebbink laat op Transport Compleet het 360° Omnivue camerasysteem voor bestelauto’s debuteren.

DSC00992Op de stand van GrootJebbink (180) staat een model van een VWT1, voorzien van vier kleine camera’s. “De camera’s zijn op ware grootte, in tegenstelling tot de auto”, verduidelijkt salesmanager Benelux René van de Pol. Eén camera zit aan de voorzijde van de bestelauto, twee aan de beide zijkanten en één aan de achterzijde. Met een monitor in de cabine is te schakelen tussen de verschillende camerabeelden. “Nieuw is dat de beelden van de achterste drie camera’s, dus van de beide zijden en de achterzijde, te combineren zijn tot een ‘birds eye view’, recht van boven dus. Dat geeft gemak bij parkeren, manoeuvreren, maar ook bijvoorbeeld bij het aankoppelen van een aanhangwagen”, laat Van de Pol zien. Het beeld van de frontcamera staat standaard aan tijdens het rijden.

DSC00991GrootJebbink ontwikkelde het systeem samen met partner Camos. Het 360° Omnivue systeem is gebaseerd op 12V en heeft een prijs van 1225 euro. Daarbij wordt een 5 inch monitor geleverd. Tegen een meerprijs van 50 euro is een 7 inch scherm verkrijgbaar. Een digitale recorder legt alle beelden van de camera’s vast, zodat ze later kunnen worden teruggekeken en bijvoorbeeld als bewijsmiddel kunnen dienen bij incidenten.

De beschikbaarheid  van het 360° Omnivue systeem voor bestelauto’s kan een uitkomst zijn voor bedrijven die met de bestelauto op moeilijk bereikbare of drukke plaatsen komen.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer