Berger Ecotrail debuteert in Gorinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Berger Ecotrail debuteert in Gorinchem

De Oostenrijkse opleggerfabrikant Berger is voor het eerst op Transport Compleet. Berger staat er met de Berger Ecotrail, een oplegger die eigenlijk in alles staat voor duurzaamheid.

berger1De kleur groen is niet voor niets prominent aanwezig in de huisstijl van Berger Ecotrail en ook op de trailers zelf. Een zo klein mogelijke carbon footprint is het uitgangspunt van het Oostenrijkse merk. In alle gevallen zijn de schuifzeilopleggers licht van gewicht. Zo weegt de standaard schuifzeilentrailer 4,7 ton en weegt de speciale coil-oplegger 5,3 ton. Er zijn nog meer uitvoeringen, waaronder een megatrailer.

Berger Ecotrail is in Nederland geen grote speler, maar daar komt na de eerste deelname aan Transport Compleet verandering in, zo hopen Tobias Marian en Patrick de  Vooght, die Berger Ecotrail in de Benelux berger2vertegenwoordigt. In Nederland rijden nu ongeveer 150 producten van Berger Ecotrail. Over de (kwaliteit van) het bezoek op de eerste beursdag waren de heren vooralsnog niet overtuigd. “We zagen vooral heel veel oudere bezoekers.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer